Názor k dotazu Student - soc. dávky - daň. přiznání ??? od Anonymní - Re: Jiřce Jasně.. konečně tomu všemu rozumím.Mám ale ještě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2005 15:56

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Jiřce
    Jasně.. konečně tomu všemu rozumím.
    Mám ale ještě jeden malý dotaz...
    to "růžové daňové prohlášení" prý mohu podepsat pouze jednou. Letos jsem jako i loni a předloni zaměstnán u stát. org., kde tedy jsem jako student. Při podpisu tohoto papíru mi ale v kanceláři řekli, že ten papír můžu podepsat jen tam, jinde už ne. Na léto jsem byl zaměstnancem obecního úřadu, kde jsem, jak mi řekli i tam, ten růžový papír nepodepsal, a tak jsem platil klasické daně. Loni se jednalo jen o 150 korun, což jsem se dozvěděl až posléze, jinak bych se na to přiznávám vys*al, ale letos jsem státu na daních z Ob.Ú. odvedl asi 3,5 tisíce. Podepsal jsem "dohodu o provedení práce" (omezenou na 100 hodin ročně). Teď jen nevím, jestli i když jsem nepodepsal to daňové prohlášení, jestli mám nárok na vrácení těch 3,5K (jako studentovi by mě to celkem dost pomohlo) i kdybych zpětně podal potvrzení o studiu (které samozřejmě mám) jak píšete i přímo od zaměstnavatele. Pokud ano, tak v prosinci pběžím na Ob.Ú. pro vánoční přilepšení :)
    Se státníma organizacema je fakt problém, asi je to nejchudší složka v republice a tak každou korunu dvakrát obracejí :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).