Re: Žádost o provedení ročního zúčtování
Děkuji. A firma pak udělá nějaké hromadné přiznání za všechny zaměstnance (s odčit. položkama, na které donesou potvrzení), zažádá si o vrácení přeplatku a pak to rozešle zaměstnancům s výplatama. Chapu to dobře? Nebudu muset dělat přiznání za každého zvlášť. Zatím jsem dělala pouze jednotlivá přiznání jednotlivcům, kterým to nedělal zaměstnavatel.
Umí, ale já nevěděla, co přesně hledat, je to RZD ale formulář se jmenuje jinak, tak mě to mate, stará přizání jsou zatím u externího účetního, který to loni dělal a já letos, první rok jako mzdová nemám do čeho nakouknout a je toho teď moc najednou. Děkuji :)
Přiznání je to, co si podává člověk sám za sebe na FÚ. Vy ve firmě budete dělat zaměstnancům roční zúčtování daní (tedy těm, kteří nejsou povinni podat přiznání a požádali si o RZD a doložili vše potřebné, pokud něco dokládat mají, jako např. potvrzení o zdanit.příjmech od předešlého zaměstnavatele v roce 2016).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.