Re: Příjmy z pronájmu a sleva na dítě
Moc děkuji za odpověď. U pronájmu s touto nízkou částkou si myslím, že pro mě bude nejvýhodnější neuplatňovat žádné výdaje a uplatnit slevu na dítě. Daň z pronájmu mi pokryje sleva na poplatníka a celý daňový bonus by mi měl být vyplacen. Říkám to tak správně?
Ještě jednou děkuji, vaše odpověď mě potěšila =)
Tak kontroly bych se teda dočkat nechtěla, ale myslím si, že mám vše k případnému doložení. Pronajímám pokoj v domě studentům za 5.000,-/měsíčně, což je právě těch 60.000,-/rok. Máme smlouvu, platbu mi dávají v hotovosti, ale mám ke každé platbě podepsaný papír, že mi peníze dali a že jsem je přijala, navíc mi to můžou dosvědčit, jelikož tu stále bydlí. Bonus by normálně uplatňoval manžel jako podnikatel, ale jelikož je pro něj výhodnější stanovit výdaje paušálem, tak tuto možnost nemá, což mi přijde zvláštní. Proč by člověk s paušálními výdaji nemohl uplatnit slevu na dítě. Ale někde jsem četla, že by se to snad od příštího roku mělo změnit.
Moc vám všem děkuji za reakce, snad to projde bez problémů.
Ano, návrh zákona je v tomto okamžiku u senátu.
Projednávání tisku bylo zařazeno na pořad 5. schůze Senátu (od 8. 3. 2017) jako bod č. 9.
https://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=873
Bude to ale něco za něco. Možnost uplatnění daňového zvýhodnění na děti u podnikatelů, kteří uplatňují výdaje procentem z příjmů ZA snížení max. výše výdajů procentem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.