Re: Odpisy pohledávek
Na pohledávku ve výši 25 tis. bych vytvořila opravnou položku 100% v roce 2016. Zatím bych neodepisovala, až po promlčovací lhůtě nebo na základě vyjádření od soudu.
Pohledávka ve výši 12.4 mil. není sranda odepsat. Hlavně daňově. Tam se musíte řídit dle zákona, potřebujete rozhodnutí od soudu. Pokud soud zrušil konkurz pro nedostatek majetkové podstaty, pak ano. Nelze tak snadno říct.
Ale jen tak odepsat nemůžete. Byl vyhlášen konkurz nebo insolvenční řízení? Snad tuto pohledávku nějakou cestou řešíte, je to hodně peněz. Předpokládám, že to nenecháte jen tak plavat.
Strašně moc Vám děkuji!!!! Vlastně jste mi odepsali úplně na všechno... S těmi 25 tisíci jsem si to myslela, ale nebyla jsem si jistá. Co se týká těch miliónů, tak to je jasné - půjdu za daňařem, protože to opravdu není sranda. Ale chtěla jsem se trošku předpřipravit. Je jasné, že do takovéto "srandy" nepůjdu sama - jde převážně o to, že je to navíc z ciziny a veškeré soudy, rozhodnutí a podobně je v jiném jazyce! Mám všechno z jejich justice stažené a je zde i všechno ohledně toho, že dostali nakonec nějaké finance. Ale málo... A navíc, nepřihlásili úplně všechno (jednatel to měl poslat, ale vykvákl se na to). Jen jsem trošku chtěla dopředu vědět, abych věděla o čem mluví... A opravdu vám moc děkuji!
Prosím ještě jeden dotaz - pokud by byla ale faktura vystavena v roce 2015 a zjistilo by se, že faktura neměla být vystavena, protože k práci nedošlo? Jedná se mi o další fakturu (ta byla sice jen za 5000,- Kč), ale opět jsem se nad ní zastavila...
No je to FO nepodnikající. Není to vždy tak jednoduché, jak to vypadá.... Nemyslím, že majitel na to prdí. Jde o to, že byla rozjetá zakázka (pokud jich má více, tak to neuhlídá sám...). No a mělo být započaté dílo, nebylo. Paní účetní vyfakturovala a až zavolal majitel na upomínku (nevěděl, že to není uhrazené - zavolal až na můj popud, že zůstala pohledávka), tak zjistil, že to není ani započato. No já vím, že do roku 2016 dobropis nedám - musela bych udělat dodatečné... Právě proto se ptám, co s tím mám udělat... Paní účetní šla do důchodu ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.