Re: mzdový výměr
.
>>>Poraďte, jak to nejlépe ošetřit,
>>>nechci mít problémy s příp.kontrolou. Děkuji
>>
>>já bch zpracoval dodatek, kterým bych z PS úplně
>>vypustil ujednání o mzdě s tím, že je stanovena vn.
>>předpisem, schváleným zaměstnavatelem, myslím, že
>>zam-ci to
>>jistě pochopí a vy budete mít pokoj a mzdy se budou
>>řídit vn. předpisem a ZP.
>Moc děkuji za Váš názor, trochu podobně jsem to
>navrhla,tedy,že
>bych obnovovala mzd.výměry podle VP/Vaše řešení je ale
>lepší/,ale vypadá to,že si firma chce nechat zadní
>vrátka pro mzdu za špatnou práci,což si nemyslím,že
>takhle jde.
- o jakých mzd.výměrech to píšete, vždyť jste psala o vn.předpisu?
- mzdové výměry obnovovat podle vn.předpisu? to je přece nesmysl
- firma si musí uvědomit(šéf nebo majitel), že vámi uvedená částka už dávno neplatí, za další asi netuší, že existuje zaruščená mzda, nejen minimální, asi to nemáte lehký,že? nedodržování zar.mzdy může stát firmu taky až dva melouny, to není sranda.
Zaručená mzda dodržována je,protože co jsem dohledala,tak se nikdy neplatilo méně a poslední 2 roky se to počítalo podle toho VP aktualizovaného každé pololetí. Jen to není nikde ve smlouvě upravené. Když to udělám dle Vaší rady,což bych moc ráda,tak se
budou ohrazovat,že pak nemohou sáhnout po té nižší částce při problémech se zaměstnancem. Je to šílené,motám se pořád dokola.
Ty mzd.výměry jsem si vymyslela dneska já,že bych to nějak tak ošetřila, udělala bych dodatek ke smlouvě, že se mění ujednání o mzdě a že se bude upravovat mzd.výměry /vždy v pololetí těmi částkami z VP/. Těch 60,- je na pův.smlouvách,to jsem je upozornila,že ve 3.skupině je 80,50
Určitě se je budu snažit přesvědčit pro to Vaše řešení,já už začínám blbnout.
>>
>>- jakou nižší částku mají šéfové na mysli, když jste
>>psala myslím 60.-Kč ve smlouvě a správná zaručená dle
>>VP, vědí vůbec o platném znění NV 567/20116 Sb.?
>
>Ty mzd.výměry jsem si vymyslela dneska já,že bych to
>nějak tak ošetřila, udělala bych dodatek ke smlouvě, že
>se mění ujednání o mzdě a že se bude upravovat
>mzd.výměry
ale vždyť přemýšlíte stejně jako já, pouze já jsem navrhoval nahradit smlouvu VN a Vy mz.výměrem, to je to samě, hlavně, že dodatkem zrušíte ujednání o mzdě v PS.Pouze vám vznikne ve firmě problém, že při každé změně budete muset dělat nové MV pro jednotlivé zaměstnance, nebo alespoň písembnou informaci,o změně, kdyby jste šli cestou VP, tak změníte VN, schválí zam-tel, seznámíte zam-ce a je to, podle mne rychlejší, jednodušší a méně práce a nakonec i úspora papíru, takže ušetříte za 10 let 2 ha lesa na Šumavě,a budete mít zásluhy na ochraně přírody.
/vždy v pololetí těmi částkami z VP/. Těch 60,-
>je na pův.smlouvách,to jsem je upozornila,že ve
>3.skupině je 80,50
>Určitě se je budu snažit přesvědčit pro to Vaše
>řešení,já už začínám blbnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.