odpověď
to je faktura z doby kdy byl už u nás zaměstnaný, sepsalo se s OSSZ, že mu dáme dovolenou a tím pádem jsme za ten měsíc za něj platili soc. i zdrav. -
neúplně jsem se vyjádřila při dotazu
už jsem udělala DP - uvidím co pracovnice na FU - pokud bude něco špatně, tak oni okamžitě volají a chyba se opraví
- myslím si, že je to dobře
Re: přehledy
Mám z toho stejný dojem, jako OSVČ měl mít aktivní živnost, měl být přihlášený na FÚ, OSSZ, ZP...byť na dvě posledně jmenované instituce třeba nemusel platit zálohy. Přerušil po návratu podnikání?
Jaké chce uplatňovat výdaje u příjmů dle §7? Přiznával příjmy z §7 už v minulých letech? Nemá v evidenci z předchozích let faktury zaplacené až v r. 2016 a nebo nezaplacené faktury?......
Re: ¨Maxx vzkaz
Kdy začal podnikat? Resp. od kdy má živnostenský list?
Oznámil začátek podnikání na svoji ZP a příslušnou OSSZ? A zaregistroval se včas jako poplatník daně z příjmů FO na Finanční úřad?
Protože pokuty za pozdní registrace a za pozdní oznámení začátku podnikání na ZP a OSSZ jsou podle příslušných zákonů značné.
Nelze přesně odpovědět, zda příjmy spadají pod § 7 ZDP v případě, kdy jeho podnikání nebylo podle § 7 ZDP odst. 1),
např. o
b) příjem ze živnostenského podnikání,
c) příjem z jiného podnikání neuvedeného v písmenech a) a b), ke kterému je potřeba podnikatelské oprávnění,
.. v návaznosti na to jde i o možnost uplatnění výdajů procentem z příjmů ..
Nebo spíš o neuplatnění. Aby se za pár měsíců či let nestalo, že by FÚ zjistilo, že měl mít živnostenské oprávnění a neměl - a pak by ani neměl nárok na uplatnění výdajů procentem z příjmů dle § 7 / 7
A FÚ by výdaje procentem z příjmů neuznal a příjem tzv. "dodanil"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.