Vlákno názorů k dotazu Kontrolní hlášení - kontrolování datovek od Janina22 - Re: Kontrolní hlášení - kontrolování dat Mám ten samý...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2017 22:05

Janina22 (neregistrovaný)

Re: Kontrolní hlášení - kontrolování dat
    Mám ten samý problém. Klientů mám 14 a na prohlížení datovek taky kašlou. Tak jsem se naučila datovky každé pondělí ráno prohlédnout. Nezabere to tolik času a mám klid. Ty pokuty jsou opravdu strašné.

• 22. 2. 2017 23:06

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

S nástupem KH mi klienti zřídili do svých DS přístup jako pověřené osobě "Kukátku". Nastavila jsem si tam, že mi chodí informace o přijetí nové datové zprávy na můj mail.
    Nastavila jsem si systém tak, aby mi zprávy od notifikace@mojedatovaschranka.cz nespadaly do spamu.
    A pro lepší přehled zpráv používám Datovku.

Jednoho klienta, který jak píšete kašlal na kontrolu DS, jsem musela po konci roku 2015 opustit. Nelze přebírat odpovědnost za někoho jiného v plném rozsahu.

• 23. 2. 2017 10:20

Halina (neregistrovaný)

Já to mám navíc ztížené tím, že tři moji klienti jsou prac. agentury. Tzn. datovka je zaplavena potvrzeními o přijetí podání. Mají okolo 500 zaměstnanců a neustále nabírají nebo propoštějí. Mzdy já naštěstí nedělám.
    Ale z logiky věci: je to přece jejich soukromá schránka a jejich odpovědnost. Já bych také nechtěla, aby mi cizí člověk nahlížel do korespondence.
    A už vůbec nemluvím o tom, že jakmile výzva přijde, okamžitě se předpokládá, že chyba je na mojí staně. Achjo. Alena

• 23. 2. 2017 11:47

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Aleno,

před více než rokem jsem tu mimo Kukátka doporučoval ještě funkci Pošťáka.

To je datová schránka, kam by chodily pouze výzvy na KH. A k ní můžete zřídit i Kukátko.

Pokud Vás klient zmocní k podávání KH, tak uvedete adresu Pošťáka a veškeré výzvy budou chodit do Vašeho Pošťáka.

Další variantou je podrobná úprava ve smlouvě, jak se budou předávat výzvy na KH a kdo za co odpovídá.

Poslední variantou je si hledat někoho jiného, kdo chápe, že vrchnost prahne po pokutách a je ochoten na to racionálně reagovat.

Za ten stress z pokut, které šmejdi udělují i dost nesmyslně, to nestojí.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).