Re: Kontrolní hlášení - kontrolování dat
S nástupem KH mi klienti zřídili do svých DS přístup jako pověřené osobě "Kukátku". Nastavila jsem si tam, že mi chodí informace o přijetí nové datové zprávy na můj mail.
Nastavila jsem si systém tak, aby mi zprávy od notifikace@mojedatovaschranka.cz nespadaly do spamu.
A pro lepší přehled zpráv používám Datovku.
Jednoho klienta, který jak píšete kašlal na kontrolu DS, jsem musela po konci roku 2015 opustit. Nelze přebírat odpovědnost za někoho jiného v plném rozsahu.
Já to mám navíc ztížené tím, že tři moji klienti jsou prac. agentury. Tzn. datovka je zaplavena potvrzeními o přijetí podání. Mají okolo 500 zaměstnanců a neustále nabírají nebo propoštějí. Mzdy já naštěstí nedělám.
Ale z logiky věci: je to přece jejich soukromá schránka a jejich odpovědnost. Já bych také nechtěla, aby mi cizí člověk nahlížel do korespondence.
A už vůbec nemluvím o tom, že jakmile výzva přijde, okamžitě se předpokládá, že chyba je na mojí staně. Achjo. Alena
Aleno,
před více než rokem jsem tu mimo Kukátka doporučoval ještě funkci Pošťáka.
To je datová schránka, kam by chodily pouze výzvy na KH. A k ní můžete zřídit i Kukátko.
Pokud Vás klient zmocní k podávání KH, tak uvedete adresu Pošťáka a veškeré výzvy budou chodit do Vašeho Pošťáka.
Další variantou je podrobná úprava ve smlouvě, jak se budou předávat výzvy na KH a kdo za co odpovídá.
Poslední variantou je si hledat někoho jiného, kdo chápe, že vrchnost prahne po pokutách a je ochoten na to racionálně reagovat.
Za ten stress z pokut, které šmejdi udělují i dost nesmyslně, to nestojí.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.