Re: OT - žádná výzva nepřišla
Ono jim asi moc nefunguje. Už skoro rok mám na stole doklady, které jsme uvedli v rámci souhrnné tržby od občanů (A5) a měly být samostatně v A4.
přišli jsme na to tak, že došla výzva na březen a při hledání problému jsme našli stejný problém i v jiných měsících.
dodneška nic
Takže kontroly jsou stejně namátkové. A my tu blbem, hrozíme se pokut a ....
(no nic, to se tu jen mořím se softwarem, tak jsem si potřebovala ulevit)
nezapomínejte, že uplatnit DPH se může během 3 let - takže v Pardubicích mají hlídat 3leté lhůty -
pokud zjistím chybu tak opravuji, protože čekat 3 roky na výzvu
je dlouhá doba - a 10ti denní termín reagovat na výzvu taky zabíjející
- kamárádka šla na FU orodovat o odpuštění pokuty 30 000,-, ale ta je daná zákonem, takže pracovnice FU s tím nic neudělají
Ty 3 roky - máte pravdu, ale když ji uplatnil na vstupu někdo, komu nebyla určena, tak měly jít výzvy oběma - odběrateli že uplatnil doklad, který nemá pro jeho DIČ v KH dodavatel a dodavateli, že neeviduje doklad uplatněný odběratelem, u kterého je DD v KH uvedeno. Ty 3 roky "klidu" platí jen pro správného odběratele, kterému byl DD původně určený.
A opravit se tazatelka evidentně chystá.
Dle již dříve vydaných odpovědí FS musí být následné KH podáno tak, jak mělo být podáno správně, tzn. v uvedeném případě by to vůbec do vašeho KH vstupovat nemělo.
(Opravit KH a podat následné KH celé znovu a správně musí i dodavatel, tzn. řádek s chybnými údaji musí nahradit novým řádkem se správně uvedenými hodnotami = uvést správné DIČ odběratele, popř. nové číslo DD.)
Děkuji za odpověď. Dodavatel by měl mít vše v pořádku, "jen" se ta faktura zatoulala omylem k nám a já ji zaevidovala, i když nám vůbec nepatřila (byla vystavená na jiného odběratele). Bylo jich najednou více a nezkontrolovala jsem si odběratele na všech (špatná byla však pouze jedna) - moje chyba, měla jsem se dodavateli ozvat dříve, ale přišla jsem na to až s inventarizací.
Děkuji, přeji pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.