Re: Dodatečný podpis na prohlášení
All to myslela dobře. Není dobré zaměstnance přesvědčovat. Ale možná jste se vy špatně vyjádřila, zaměstnanci jste možná vysvětlila proč je pro něj výhodnější mít podepsané prohlášení, ale napsala jste, že jste jej přemluvila a na to slůvko all reagovala. Víte, jak se to říká: cesta do pekel je dlážděná dobrými skutky. Pěkný den.
Re: Dodatečný podpis na prohlášení
Díky p. Jasná, ano, je to i letitá zkušenost. Zaměstnanci se něco pohne v hlavě a později vás osočí, že vy jste ho přinutila k něčemu, co on vlastně nechtěl. Proto jsem napsala - připomenout ano, přesvědčovat ne. Zaměstnanec je svéprávný a má právo na své rozhodnutí. Mně se tohle stalo několikrát, ne zrovna v tomto, ale např. když zaměstnanec přišel s dotazem, zda o důchod požádat 31.12 nebo až od 1.1. Vždy jsem tlumočila, co nám říkali na školení, co bude pravděpodobně výhodnější. Zvlášť jsem upozornila, že je to názor lektora, protože v tu dobu to nikdo nemohl vědět přesně a že rozhodnutí je na zaměstnanci. Ten to udělal, jak řekl lektor, pak si v časopise přečetl názor "odborníka" , který byl opačný. Přiletěl na mě s výhrůžkami a tím, že jsem ho "donutila" a on teď bude ztratný. Naštěstí předpoklad lektora vyšel - myslíte, že se mi přišel aspoň omluvit ? Hádáte správně, nepřišel. Takže přestože jsem ani tehdy nikoho nepřesvědčovala, protože to opravdu jsem nikdy nepovažovala za správné, teď jen na možnost upozorním a více nic. A nevím, proč by lidi měli být chudáci. Každý má dnes internet a věci, které se týkají jeho zaměstnání a jeho peněz si mohou nastudovat také. Takže si nemyslím, že bych někdy nechtěla pomoci, jen si už dávám pozor, abych nezasahovala do jejich rozhodnutí a práv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.