Vlákno názorů k dotazu Dodatečný podpis na prohlášení od all - Re: Dodatečný podpis na prohlášení A můžete mi říct...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2017 6:40

all (neregistrovaný)

Re: Dodatečný podpis na prohlášení
    A můžete mi říct z jakého důvodu někoho přemlouváte ? To je vaše pracovní náplň ? To je přece naprosto soukromá věc zaměstnance a vám do toho vůbec nic není. Upozornit na možnost - ano, přemlouvat - naprosto neprofesionální přístup.

• 23. 2. 2017 6:56

jasná. (neregistrovaný)

Slevu na poplatníka můžete dát až za měsíc březen . § 38k odst. 1 ZDP

• 23. 2. 2017 8:16

míša2 (neregistrovaný)

děkuji paní jasná, měla jsem to v podvědomí, ale potřebovala jsem
    jen pomoci.Jste zlatá.

o profesionalitě viz odpověď výše se nebudu vyjádřovat, ale chudáci lidé.

• 23. 2. 2017 8:37

jasná. (neregistrovaný)

All to myslela dobře. Není dobré zaměstnance přesvědčovat. Ale možná jste se vy špatně vyjádřila, zaměstnanci jste možná vysvětlila proč je pro něj výhodnější mít podepsané prohlášení, ale napsala jste, že jste jej přemluvila a na to slůvko all reagovala. Víte, jak se to říká: cesta do pekel je dlážděná dobrými skutky. Pěkný den.

• 23. 2. 2017 8:53

all (neregistrovaný)

Díky p. Jasná, ano, je to i letitá zkušenost. Zaměstnanci se něco pohne v hlavě a později vás osočí, že vy jste ho přinutila k něčemu, co on vlastně nechtěl. Proto jsem napsala - připomenout ano, přesvědčovat ne. Zaměstnanec je svéprávný a má právo na své rozhodnutí. Mně se tohle stalo několikrát, ne zrovna v tomto, ale např. když zaměstnanec přišel s dotazem, zda o důchod požádat 31.12 nebo až od 1.1. Vždy jsem tlumočila, co nám říkali na školení, co bude pravděpodobně výhodnější. Zvlášť jsem upozornila, že je to názor lektora, protože v tu dobu to nikdo nemohl vědět přesně a že rozhodnutí je na zaměstnanci. Ten to udělal, jak řekl lektor, pak si v časopise přečetl názor "odborníka" , který byl opačný. Přiletěl na mě s výhrůžkami a tím, že jsem ho "donutila" a on teď bude ztratný. Naštěstí předpoklad lektora vyšel - myslíte, že se mi přišel aspoň omluvit ? Hádáte správně, nepřišel. Takže přestože jsem ani tehdy nikoho nepřesvědčovala, protože to opravdu jsem nikdy nepovažovala za správné, teď jen na možnost upozorním a více nic. A nevím, proč by lidi měli být chudáci. Každý má dnes internet a věci, které se týkají jeho zaměstnání a jeho peněz si mohou nastudovat také. Takže si nemyslím, že bych někdy nechtěla pomoci, jen si už dávám pozor, abych nezasahovala do jejich rozhodnutí a práv.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).