Re: Odmítnutí dědictví
*** Obávám se, že nelze se vzdát "ve prospěch někoho". Pokud mají své děti, "vzdané dědictví" připadní jim. Pokud ne, pak by přešlo na matku. Pokud nemáte vážný důvod se jej vzdát - nevzdávejte. Připadne Vám spoluvlastnický podíl, pak se můžete dohodnout, co dál. Pokud se jednou vzdáte, nelze už vzít zpět ***
Re: Odmítnutí dědictví
Nevzdávejte se svého podílu.To samé jsem udělala před lety.
Jsme tři děti,zemřel otec a já jsem se vzdala svého podílu ve prospěch matky.Jestli to udělali i sourozenci,to nevím.Bydlím jinde a vše probíhalo jen prostřednictvím pošty.Pak zemřela matka a při té příležitosti jsem se dozvěděla, že v průběhu let matka vše darovala nejmladšímu sourozenci,takže není co dědit.
Možná že by to nebylo tak hrozné, nešlo zase o tak závratný majetek, ale spíš o to, že nám zbývajícím sourozencům neřekla nic ani matka ani ten nejmladší sourozenec.I když se o ní staral a určitě dobře, přeci jen to nebylo fér jednání.Dejte si nato pozor.Je to můj příběh, který měl i další peripetie ohledně pohřbu, ale to už je jiná kapitola. Prostě ani ve vlastní rodině neznáte "bratra",když jde o peníze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.