Re: Úroky a DPFO 2014 a 2015
Pokud jste přiznání nepodávala (nechala jste si udělat roční účtování u zaměstnavatele), tak si vyžádáte potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude dole uvedeno, jestli bylo roč. zúčtování provedeno a s jakým výsledkem.
Do přiznání uvedete příjmy, pojistné z toho potvrzení, uvedete úroky dle potvrzení banky, do zaplacené daně ze záv. činnsoti opíšete zaplacenou daň a přičtete k ní vratku z ročního zúčtování. A vyjde Vám, kolik Vám vrátí.
Přiznání bude řádné.
Doporučuju vyplnit na dańovém portále, navede Vás to, jsou tam vysvětlivky ke kolonkám a kontroluje to chyby. (počítá samo)
Každý rok bude zvlášť.
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Re: Úroky a DPFO 2014 a 2015
Děkuji, takže do výpočtové tabulky k par. 6 uvedu do sloupce sražená záloha na daň v úhrnné výši částku z potvrzení ř. 12 záloha na daň z příjmů celkem a odečtu přeplatek vrácený z ročního zúčtování daně. Do nezdanitelných částí vypíšu i další, které jsem tehdy uplatnila + nově ty úroky, mám dva úvěry (u jednoho jsou úroky za pět měsíců a u druhého za 12), dám počet měsíců 12 a součet úroků z obou úvěrů, je to tak?
Opravdu mockrát děkuji, strašně jste mi pomohly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.