Vlákno názorů k dotazu Prosím pomoc.EET od Pavel Jirsa - Re: Zahájení ZET Simčo,termín byl od 1.12....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2017 13:33

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: Zahájení ZET
    Simčo,

termín byl od 1.12. ale asi teta neměla velký provoz, pokud měla vůbec otevřeno.

Nejdříve musíte získat na FÚ autentizační údaje.

Bez nich babišovku nezprovozníte.

Samotné zprovoznění také není pro osobu, která není IT gramotná, jednoduché. Ale do začátku sezony to jistě teta stihne.

FÚ motivuje opozdilce výhrůžkami o pokutě až 0,5 mil Kč a zavřením provozovny:

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/uz-za-tri-dny-spadne-do-eet-dalsi-ctvrtmilion-podnikatelu-otazky-a-odpovedi-k-druhe-vlne-kdy-vam-stat-zavre-obchod-28313

Hezký den!

• 26. 2. 2017 14:27

simča (neregistrovaný)

>>Dobrý den,prosím o radu jak postupovat.Oslovila mě
    >>teta-důchodkyně,zda bych jí nepomohla s EET.Má v
    >>pronájmu
    >>malý camp kde ubytovává lidi + malý bufet.Zjistila
    >>jsem že měla mít zřejmě EET již od 12/2016.Vše má
    >>nakoupeno v šuplíku,ale nevěděla co s tím.
    >>Prosím poraďte co teď, jak máme postupovat.Děkuji moc
    >>za každou radu.
    >
    >Simčo,
    >
    >termín byl od 1.12. ale asi teta neměla velký provoz,
    >pokud měla vůbec otevřeno.
    >
    >Nejdříve musíte získat na FÚ autentizační údaje.
    >
    >Bez nich babišovku nezprovozníte.
    >
    >Samotné zprovoznění také není pro osobu, která není IT
    >gramotná, jednoduché. Ale do začátku sezony to jistě
    >teta stihne.

Děkuji Pavle,ale jedná se mi o ty účtenky co už vydala jen tak,ona tam má stálé kliety na ubytovně.Půjde to nějak zpětně?
    Zítra tam za ní pojedu to nějak zprovoznit,tak se připravuji na co si mám dát pozor.Nějaké údaje z Fú jí prý přišly v dopise.
    >
    >FÚ motivuje opozdilce výhrůžkami o pokutě až 0,5 mil
    >Kč a zavřením
    >>provozovny:
    >
    >https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/uz-za-tri-dny-spadne-do-eet-dalsi-ctvrtmilion-podnikatelu-otazky-a-odpovedi-k-druhe-vlne-kdy-vam-stat-zavre-obchod-28313
    >
    >Hezký den!

• 26. 2. 2017 15:37

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Simčo,

co bylo, to bylo.

Staré účtenky bych přiznal do daňového přiznání a po instalaci babišovky bych hlásil a vydával účtenky z babišovky.

Protože teta "nejpozději v okamžiku přijetí platby" nenabonzovala příjem hotovosti, tak se sice dopustila hrdelního zločinu, ale podle mého názoru ZET ani neumožňuje dodatečně se "nabonzovat".

300 000 podnikatelů k 1.3.2017 nemohou berušky zkontrolovat a pokud by FÚ udělil pokutu, tak by bylo zajímavé to dotáhnout k soudu.

Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).