Re: pro xJ
Dobrý den, tak jsem ten článek pročetla a přiznám se, že jsem z toho trochu na větvi. Ze všech školení mám poznámky, že dodatková dovolená se přiznává pouze za dobu kdy skutečně pracuje a tady mi to taky připadá, že i tedy za dobu MD ? Co vy si o tom myslíte , jak si to vysvětlujete ? díky
Re: pro xJ
No, je to složité čtení pro laika. Článek je staršího data, třeba byla nějaká novelizace, opravdu nevím. A po přečtení článku si vůbec netroufám napsat, jak to má být správně v případě výše uvedeného dotazu. Chtělo by to odpověď právníka, třeba se někdo přidá.
Logické je Vaše myšlení, ale logika a zdravý rozum bohužel nemají s našimi zákony absolutně nic společného.
Re: dovolená po PPM
jakoby pracovala ano, ale nemusí zrovna pracovat v tom určeném riziku , nevím co máte určeno, jestli např. pracuje pod zemí, nebo ošetřuje choré, ale tuto dovolenou má jen za dobu, kdy skutečně vykonává tu práci, která je v § 215 uvedena. Např. odst. 2, písm. e) je podmínkou, že minim. polovinu stanovené týdenní pracovní doby musí konat jak je uvedeno. Jestliže tuto práci bude konat třeba jen 2 dny v týdnu, tak už nárok nemá. Tudíž váš pracovník sice "pracuje" MD je výkonem práce, ale není výkonem práce v tom riziku dle § 215. Líp to vysvětlit neumím, třeba se ještě někdo najde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.