Re: účetní OSVČ a pojištění
Pojištění nemám. Kdybych si ho platila asi tak deset let své činnosti jako účetní, zaplatila bych tak 10x 10000,- to je 100000,-. Penále za dobu této činnosti vyměřené FÚ činilo 1500,- Kč. Ostatní škodou, kterou jsem hradila, bylo neuznání nároku na nemocenskou, kterou podnikatel víceméně mou vinou včas neuhradil. Tuto škodu by mi pojišťovna neuznala. Také řada dalších rizik pojištění neuznává, třeba žádnou účetní nikdo nepojistí na rizika při švarcsystému a podobně, snad ani na chyby při zpracování daňových přiznání. To je v kostce můj názor na pojištění, nikomu ho nevnucuji a každý má nárok na svůj názor. Počítám s tím, že teď se tady objeví výčet toho, kdy se naopak pojištění vyplatilo, to vůbec nepopírám. Jen každý musí posoudit, v jakém rozsahu, s jakým rizikem a v jaké kvalitě pracuje.
Re: účetní OSVČ a pojištění
vyplatí se určitě už jen proto,že se říká pokud jsi pojištěn nic se nestane a stalo se
asi před pěti lety se kolega upsal stačila jedna nula a byl průšvih,Fú doplatek daně si majitel doplatil to je jeho povinost ,ale penále bylo velké a to šlo na triko kolegu ptotože chyba byla jednoznačně jeho straně .potom se taková pojistka opravdu hodí.
je rozdíl jestli je to pojistaka na blbost pro zaměstnance účetní nebo firmu účetní i v plnění je rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.