Re: Exekuce - nejsem si jistá pořadím
Takže mám věřit druhému exekutorovi, že NĚKOMU doručil už v srpnu? (nemůže si do toho dopisu napsat "co chce"?)
Nebo jim mám volat? (jestli se se mnou jako externí účetní bude někdo bavit) Můžou mi to říct, komu doručili v srpnu?
Je to vůbec platné doručení, jestli doručili předchozímu zaměstnavateli v době, kdy už tam zaměstnanec nepracoval?
to jsou otázky, které mě napadají s této souvislosti
nevím, co si s tím mám počít (s exekucemi mám pramálo zkušeností)
pořadí exekuce - přidá se ještě někdo?
Datum doručení prvnímu plátci píšou rovnou v exekučním příkazu. Mě jde o to, jestli mě "exekutor" netahá za fusekli. Protože pokud doručil - musel by doručit nám. Bojím se, že mi zavolání nepomůže.
Cituji z usnesení:
Dne 9.8.2016 byl vydán exekuční příkaz, kterým byla nařízena exekuce.
Povinný změnil po vydání exekučního příkazu plátce mzdy a novým plátcem ... jsme my.
Exekuční příkaz byl doručen původnímu plátci mzdy dne 9.8.2016, podle toho se určuje pořadí.
Připomínám, že zaměstnanec u nás pracuje od 5/2016.
Pomůže mi informace, že došlo původnímu plátci, ale on již dávno nebyl zaměstnavatelem?
Re: pořadí exekuce - ?????
Dobrý den,
já bych respektovala pořadí dle doručení prvnímu plátci mzdy označené exekutorem v souladu s obč. soudním řádem. Vy nemáte coby mzdová účetní oprávnění přezkoumávat rozhodnutí exekutora, za ně zodpovídá on. Jen na okraj uvádím, že jsem se v praxi setkala i s tím, že za prvního plátce je označen i např. plátce důchodu, čili může to být plátce, o němž nemusíte vědět.
logika kontra byro-co Komora?
Zdravím, ač se to zdá být zjevná chyba, chca necha se musím spíš přiklonit k paní Peterkové. Všechny informace čerpáme z doručených rozhodnutí, exekutoři je chrlí a dělají v nich chyby. Teď mi přišly dva dopisy k jednomu čj. EX a v každém je jiné datum prvního doručení. Naštěstí je to - PRÁVĚ PODLE DATUMU - 10 NEBO 14.EXEKUCE v pořadí, takže to budu řešit po splacení č. 9.
Buď otrocky respektovat datumy, anebo na to jít ALE OPRAVDU ÚŘEDNÉ - požádat písemně exekutora o opravu zjevné chyby v rozhodnutí, druhému to dát na vědomí a než se dohodnou, srážet, ale neposílat nikomu nic. A když se nedohodnou, oznámit to Komoře.
Re: výsledek
Moc děkuji všem diskutujícím za jejich postřehy, názory a zkušenosti.
Dneska jsem tam volala, vysvětlila svůj problém. Paní zjistila, že v srpnu poslali usnesení dřívějšímu zaměstnavateli, protože ten toho zaměstnance neodhlásil ze ZP a tam oni "čerpají informace". Komunikace s původním zaměstnavatelem asi dost vázla (jemu posílali víckrát, zaměstnanec to v zápočťáku nemá).
Tak jsem se jí ptala, co mám brát jako datum doručení a paní povídala, že datum doručení k nám (tedy únor 2017). Ještě znovu jsem se zeptala, jestli takto na základě telefonického rozhovoru mám takto postupovat, i když je v usnesení jiné datum. Odpověděla, že ano, že si udělá poznámku do spisu.
Takže je řadím do fronty a chovám se k tomu jako k doručenému v 2/2017. K usnesení jsem si i já udělala poznámku, s kým jsem kdy mluvila a na čem jsme se dohodli.
Re: výsledek
Tak mám pokračování - viz výše.
Znovu přišel exe příkaz, že nesrážíme, doručeno prvnímu plátci v 8/2016 (ne nám, ale dřívějšímu zam-teli, i když už zam-nec byl u nás).
Tak jsem písemně odpověděla, že v 8/2016 byl již u nás, že nám nic doručeno nebylo (tak jak jsem se domluvila telefonicky).
Na tento můj dopis dneska přišel další papír, že doručeno původnímu plátci mzdy bylo 8/2016 a máme podle toho určit pořadí.
Melou si svoji, chybu nepřiznají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.