Re: Pohoda - předkontace - dělá si co ch
a nemáte v položkách právě ještě tu špatnou akontaci? Mě se to stalo také, že nahoře jsem měla účtování dobře a pořád mi to vyjíždělo na špatných účtech. Až potom jsem si právě rozťupla ty položky a u ní u každé bylo ještě zaúčtování samostatné, které je nadřazeno tomu nahoře. Když jsem to u těch položek vymazala, tak už to fungovalo.....
Ano, je to likvidace přijaté faktury kreditní kartou. U první karty předkontace funguje jak má, u druhé ne. Vše je nastavené podobně. Dva analytické účty, dvě dokladové řady a dvě předkontace. Přijatá faktura nic nadefinované nemá, ani nevím při zápisu, jakým způsobem bude uhrazená.
>>>>>>Dobrý večer, poraďte prosím. Mně už se to před lety
>>>>>>stalo, ale je to dlouho a nemohu si vzpomenout co je
>>>>>>příčinou a tedy jak z toho ven.
>>>>>>
>>>>>>Mám analytické účty 231.010 a 231.012 a k tomu dvě
>>>>>>předkontace, na každou analytiku jednu.
>>>>>>
>>>>>>První předkontace vloží správně účet 231.010
>>>>>>Druhá vkládá také účet 231.010 ačkoliv má nadefinován
>>>>>>231.012
>>>>>>
>>>>>>Dotaz je spíše obecný, situace kdy předkontace vkládá
>>>>>>jiné účty ,,dle vlastního uvážení'' se mi minule
>>>>>>vyskytla na úplně jiných účtech.
>>>>>>
>>>>>>Chápu změnu v agendách banka a pokladna, kde se
>>>>>>analytika upravuje podle toho, na kterém účtu (ve
>>>>>>které
>>>>>>pokladně) se zrovna účtuje.
>>>>>>
>>>>>>Ale toto je v interních dokladech ... díky za každé
>>>>>>naťuknutí. :-)
>>>>>
>Zavolejte si na POHODU
Zavolal jsem, nakonec mi nic jiného nezbylo. Je to chyba Pohody, opravdu v těchto případech doplňuje chybné účty, protože použije a sama vyplní do položek interního dokladu náhodně nějakou předkontaci. Je potřeba každý zápis v položkách přepsat. Tohle by opravdu mohli opravit, uživatel s tím má zbytečnou práci navíc.
Takže vyřešeno ... díky všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.