Re: Jak dovolená po mateřské?Prosím
Doba čerpání mateřské dovolené se počítá jako doba odpracovaná.
když jste na MD nastoupila 1.8.2016, tak MD skončila 12.2.2017.
Požádala jste zaměstnavatele o čerpání dovolené od 13.2.2017?
Pokud ano, tak budete čerpat 20 dnů dovolené z roku 2016 a za rok 2017 to vychází na 2/12, tedy 3,5 dne a čerpání dovolené by skončilo 16.3.2017 (tento den by byla jenom 05 dne, jestli dobře počítám) a od 17.3.2017 by byl nástup na RD.
Pokud jste ale nepožádala o čerpání, ta od 13.2.2017 už byste měla být na rodičovské dovolené a 20 dnů dovolené z roku 2016 a poměrná část dovolené za rok 2017 v délce 1/12 t.j.1,5 dne by vám zůstal k čerpání až po návratu z rodičovské dovolené.
Re:dovolená po MD?-nástup méně než 6tý
>>>>>>>>>Dobrý den, prosím vás, když jsem v roce 2016
>>>>>>>>>>>>nastoupila 1.8. na mateřskou a 1.9. měla porod a
>>>>>>>bude počítat jen z té HM, takže třeba
>>>>>>>50000/42*8=148,8? Já jen,abych věděla, kolik asi tak
>>>>>>>dostanu:)
>>>>>>
>>>>>>A vy jste o to čerpání požádala , takže dovolenou
>>>>>>čerpáte ?
>>>>>Ano
>>>>
>>>>Píšete, že jste nastoupila 1.8. a kdy byl plánovaný
>>>>porod?
>>>3.9.
>>
>>takže jste nastoupila méně než 6 týdnů před
>>plánovaným
>>porodem? Počítám správně?
>ano, vše bylo v pořádku,takže jsem šla až měsíc před
>porodem.
Pak je ale výpočet dovolené jinak. Nemám čas teď hledat. Snad se ozve ještě někdo jiný.
Re:dovolená po MD?-nástup méně než 6tý
nejlepší bude, když to budete řešit se svojí mzdovou účetní, protože jestli jste šla méně než 6 týdnů před plánovaným porodem, pak je pravděpodobné, že jste požádala špatně o čerpání dovolené, tudíž ten nárok už byste neměla nyní čerpat, ale až po RD. Uvidíte, jak Vám bude zaplacená PPM (do kdy) a pak řešte se svojí mzdovou účetní. Nemám s tímto případem praktické zkušenosti (jen teorie), kdy odchází žena měsíc před plánovaným porodem na PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.