Re: smlouva o dílo
Koukám, že byste všechny povinně zaměstnala:-) Prosím Vás, smlouva o dílo je v praxi zcela běžný právní instrument k úpravě dodávaných služeb, ať jsou to stavební práce, účetní práce, provádění oprav, programátorské práce... A rozhodně nezáleží na tom, zda jde o opakovanou činnost, ba právě naopak, znakem podnikání je opakování činnosti, ne jednorázovost.
Jestli se chcete věnovat výkladu zákona, tak si musíte nejdříve něco nastudovat. A praxi asi taky velkou nemáte. Zatím se učte...
Tak nevím jestli mám vůbec reagovat, připadá mi to, že reagujete na jinou větev k tomuto tématu a na někoho jineho (já jsem on), nicméně reakce je je pod mou odpovědí.
Takže jestli reagujete na mne zkuste mi prosím říci v čem se mýlím. A zkuste se zaměřit na smlouvu o dílo. O znacích podnikaní tady nebyla řeč.
Dobře, vyjádřím se jinak... Navrhněte mi typ smlouvy, kterou bych mohla uzavřít se svým klientem, pokud mám živnostenský list na vedení účetnictví a tomuto klientovi, bych to účetnictví chtěla vést. Pokud navrhnete nějakou inominátní smlouvu, tak kterému zákonnému typu smlouvy se podobá.
Ano je to inominátní a nejblíže se většinou podobá mandátní smlouvě. Ale je to hodně individuální. Záleží co má být plněním.)*
)* Mám hodně bujnou fantazii i praxi. ;)
Tipuji, že pro Vás by bylo asi nejjednoduší vyjít z nějakého existujícího smluvního vzoru (na internetu je jich mnoho) a upravit pro Vaše podmínky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.