Re: Klasika prase chlap :-)
Ono je to docela jednoduché. Někteří podnikatelé (jistě si to dovedete představit u řemeslníků) holt dělají byznys a na doklady nemají čas. Ty se holt hází do krabice (pokud vůbec existují) a pak přijde na řadu účetní. Pro spoustu účetních jsou právě tyhle rekonstrukce jádrem byznysu - orientují se právě na tyhle subjekty a mají v tom docela dobré know-how. Pokud bych byl na místě takového podnikatele, pohlídal bych si první reakci účetního, kterému takovou práci zadávám. Když jen mrkne okem, jdu od toho, protože vím, že to není jeho šálek čaje. Uklízečka, která chce, abych si vysypal koš, není obchodní parnter pro mne. I když nejsem účetní (ó díky, osude, že jsi mne osvítil), spráskal jsem před lety xx rekonstrukcí (jednoduchých, přiznávám - na víc jsem nikdy neměl) pro své známé (pro anonyma: prasata chlapy i prasata ženské), které s tím "účetní profesionál" vyhodil - prostě to byl šlechtic, který se v té hromadě papírů hrabat nebude.
To jen tak obecně, bez vztahu k původnímu dotazu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.