Re: potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Tak to se mýlíte, paní Jasná. To jsem udělala loni a bylo mi sděleno, že pokud otec nebyl zbaven v rozsudku otcovských práv, otcem je stále, platí alimenty-tzn. že se podílí-a uplatnit může, takže jsem musela dokládat i potvrzení, že si děti neuplatňuje.
Věřte, že je to jen na rozhodnutí Vaší správkyně, co po Vás bude chtít doložit, nikde se přesného návodu nedopátráte!
Rozhodně neměli střídavou péči. V rozsudku bylo jasně napsáno, že se děti svěřují do péče matky, jak se rodiče dohodli (což se mimochodem dělá již před rozvodem). Nikdo nezkoumal, zda sdílejí společnou domácnost. A paní z FÚ argumentovala viz výše. Toto není zprostředkovaná zkušenost, je moje. Rozvedeni jsme byli již dva roky.
Paní jasná, po přečtení některých dnešních příspěvků a po přelouskání
níže uvedeného rozhodnutí soudu musím konstatovat, že co se týká FÚ není možné se odvolávat na to, co je nebo není logické nebo na to co je a nebo není uvedeno v zákoně o daních z příjmů případně v rozhodnutích soudů týkajících se svěření dětí do péče.
Záleží čistě a pouze jenom na rozhodnutí příslušného zaměstnance FÚ, zda uzná nebo neuzná nárok na to či ono a zda bude požadovat dokládat vším možným nebo nemožným, včetně svědecké výpovědi manželky (a možná i dětí a příbuzných a ředitelů škol a dalších).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.