Názor k dotazu OSVČ -> s.r.o. od Petr Veit - Re: OSVČ -> s.r.o. Diky, takze pokud s.r.o. nepoda...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2005 14:06

Petr Veit (neregistrovaný)

Re: OSVČ -> s.r.o.
    Diky, takze pokud s.r.o. nepoda nejaky podnet proti svemu jednateli, tak to nikoho nezajima, ze jeste k tomu podnika.

Co se tyce ukonceni OSVC, ja to v podstate radikalne a rychle ukoncit nechci, ale bojim se dvou veci:

1) Zakaz konkurence, z cehoz snad tedy uz strach mit nemusim.

2) Za OSVC platim vysoke mesicni zalohy na socialku a zdravotni, k tomu zalohu na dan z prijmu. Za tento rok budu mit obrat taky celkem vysoky a platit tedy budu muset cca ty same zalohy i v roce 2006. Kdybych cinnost neukoncil/pozastavil, budu mit minimalni obrat (i zisk), ale zalohy budu platit stale cely rok a vrati mi je az na konci roku 2006 (vlastne az brezen 2007). Kdyby slo nejak zazadat o snizeni zaloh, tak by to bylo super.

No a co se tyce moji ucetni, tak zadnou nemam :-). Jednoduche ucetnictvi a DPh si delam bez problemu v Excelu. K s.r.o. a podvojnemu ucetnictvi jsem prelouskal uz 2 knizky ve snaze vest vse opet v Excelu. Vypada to ale tak slozite, ze jsem si dnes stahnul demoverze Money a Pohody :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).