Re: Informace
Vy si chcete nechat radit od toho kdo je pověřen z Vás co nejvíce vybrat? Hmm... ;-)
Ale prot gustu žádný dišputát ... :-)
Zde info pro Vás
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/nejcasteji_ptate.html
Mezi námi, to není nejlepší cesta jak splnit optimálně svoji daňovou povinnost...
Fajn, tak mi tedy poraďte Vy, když já odpověď nevím a zaměstnanec se mě na to ptá.Kde to tedy mám zjistit.Zde jsem již na toto téma otázku pokládala,ale odpověď žádná. Tady je dotaz:
Zaměstnanec se rozvádí, bere si úvěr od banky ze stavebního spoření a bude kupovat družstevní podíl (byt) pro manželku.Prostě si budou vypořádávat společné jmění manželů. Což tedy podle zákona o dani z příjmu § 15, odst.10,písm.f) lze odečíst úroky z daní.V nájemní smlouvě je, že majitelem je manželka a 2 jejich děti. Na co má znít úvěrová smlouva (stačí na koupi bytu nebo tam musí být vypořádání společného jmění manželů), kdo má být členem družstva ten co si bere úvěr nebo ten co tam bydlí. A mají mít nějakou smlouvu od notáře, že si takto vypořádají společné jmění manželů?
V 1. řadě je to problém zaměstnance.
V 2. řadě Vaší mzdové účetní.
:-)
Předpokládám, že jste zároveň ta mzdová účetní, takže základní návod dává zákon o dani z příjmů §38k a následně §38l který se zabývá tím jak se co prokazuje.
P.S.: Fajn, poradím, nad doklady a dalšími informacemi, samozřejmě za peníze. ;) Tipy výše zdarma. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.