Re: Nařízení přesčasu ve svátek
Ano, práci ve svátek lze nařídit v těchto případech:
naléhavé opravné práce,
nakládací a vykládací práce,
inventurní a závěrkové práce,
práce při živelních událostech a v jiných obdobných mimořádných případech,
práce nutné se zřetelem na uspokojování životních, zdravotních, vzdělávacích, kulturních, tělovýchovných a sportovních potřeb obyvatelstva,
práce v dopravě a
práce při krmení a ošetřování zvířat.
práce v nepřetržitém provozu a
práce potřebné při střežení objektů zaměstnavatele.
Předpokládám, že uživatelé, kteří zde radí, tyto věci znají z hlavy, nebo rychle vědí kde to mají dohledat.. Já jsem listovala hodinu a nedohledala jsem, proto jsem se obrátila pro radu. Pokud by to někoho obtěžovalo, tak mi přeci nemusí odepisovat a já bych ve svém volnu v listování pokračovala. Hezký den
Tak jsem to schválně změřila, a na googlu trvá cca 5 vteřin nalezení správného odkazu při zadání slovního spojení "nařídit práci ve svátek", které jste použila i tady v diskuzi. Tak třeba, když příště toto hledání využijete, 3595 listovacích vteřin ušetříte. S pozdravem GOOGLu ZDAR! :-)
Nevadí, ale triviálních dotazů je tady tolik a když už odpovídající dotaz rozklikne, i když by neodpověděl, tak čas už ztratil - zbytečně, protože jestliže jste skutečně otevřela zákoník práce, stačilo číst nadpisy jednotlivých § a během několika minut jste musela dojít k § 93 , který je nazván "práce přesčas", což nelze přehlédnout. Takže spíše jde o to, že tady z nás děláte blázny, že jste někde hledala a zřejmě to vůbec není pravda, protože i naprostý laik k tomu § při pouhém listování v zákoníku práce - musí dojít. A NIC dalšího znát nemusí.
Pokud mi nevěříte, je to Váš názor.. Snažila jsem se to najít.. Zákoník jsem listovala, § 93 jsem našla.. Ale nic o tom, že se nesmí v nařídit ve svátek ne. Na internetu jsem v diskuzích apod. nic kloudného nenašla. Proto jsem se obrátila sem, kde se vždy najde správná odpověď. To že to mám hledat pod § 91 dny pracovního klidu mě mohlo napadnout, ale bohužel se tak nestalo. Chtěla jsem si být proto 100% jak to s tím tedy je, proto jsem poprosila o pomoc. Že z toho bude takový problém jsem ale nečekala. Bohužel nejsem všemohoucí a s nařízením přesčasu ve svátek jsem se zatím nesetkala a nechtěla jsem šlápnout vedle. Takže se opravdu omlouvám, že to zvedlo takovou vlnu nevole. Už si tedy o radu žádat nebudu. S přáním hezkého dne L.
Tak to už je úplný blábol. Kdybyste došla k § 93, což název napovídá, že se týká vašeho dotazu, tak hned v odst. 2 je odkaž na § 91 , takže zase jste vůbec NEMUSELA vědět, že máte hledat i v § 91 - dny pracovního klidu. Ale jako výmluva dost dobré. I vám hezký den
Výmluva to není, jen jsem úplně blbá a neumím číst, ten odkaz jsem opravdu úplně přehlídla, nebo když jsem ho četla tak jsem ho asi nevnímala :D Ale to nemění nic na tom, že Vaše reakce nejsou vůbec příjemné a jen mě to utvrdilo v tom, že už o radu žádat nebudu. Denně jednám lidmi, kteří mají (občas dle mého mínění) hloupé otázky jako jsem teď momentálně měla já (stydím se), ale vždy se k nim chovám slušně a snažím se jim poradit. A neútočím na ně. Pokud Vám opravdu tak dělá problém někomu poradit (i když je ten člověk opravdu hloupý jako já :D), raději jej ignorujte :) Bude se Vám lépe dýchat. Hezký den
btw. ale má to i své výhody, teď si budu nařízení přesčasu ve svátek velice dobře pamatovat :)
Dobrý den, no vidíte, já to tvrdím celá léta, že je lepší, když na mě někdo "hukne", protože si to pak už pamatuju navždy. Všechno je pro něco dobré. Ony dámy to až tak zle nemyslí, většina z nich tady radí každý den a dost trpělivě a jako všude, někdy se to tak nakumuluje a hned je malér. Takže, berte to také jako pozitivní zkušenost, kdyby vám to někdo mile vysvětlil, tak byste to zas třeba rychle zapomněla. Hezký večer.
Po přečtení celého vlákna se přikláním k tomu, že spíše přehnaně reagujete Vy. Já jsem Vám na začátku napsal to, co jsem opravdu hledal 5-10s a dál to nechal být. Tím, že neustále reagujete na svoji obhajobu, jen přiléváte do ohně. Tím se tady rozjela úplně zbytečná debata o ničem.
Přeji pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.