Re: zaplocení zahrady
ale pořád zaměstnavateli posíláme lístky na peníze a ten to posílá na sociálku.A ani mi nedal vědět a ani semnou nepodepsal výpověď.Dělal jsem jen přes sezonu a vždycky přes zimu jsem byla doma.Vždycky jsem měl smlouvu na dobu určitou a po skončení mi dali podepsat výpověď a když mě zase přijímali tak semnou sepisovali novou smlouvu na dobu určitou.A ted se tak nestalo.Řekli mi to až na sociálce že jsem od 1.12.2016 nezaměstnaný ale poslali mi papír na prodloužení nemocenské.Tak nevím na čem jsem a kdo ted za mě platí soc. a zdr.pojištění?
Re: zaplocení zahrady
Nejdříve v dotazu píšete o otci a později přímo o vás, tak že odpovím jako by se jednalo o otce.
Jestli byl skutečně uzavřen pracovní poměr na dobu určitou, tak skončil sjednaným dnem bez ohledu na nemoc. Zaměstnavatel nemá povinnost ho upozornit na skončení PP, tento fakt vyplývá z pracovní smlouvy. Zaměstnavatel měl jenom povinnost mu zaslat potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) pokud si ho nevyzvedl osobně u zaměstnavatele v den skončení PP.
To, že i nadále podává na OSSZ doklady k proplácení nemocenských dávek prostřednictvím zaměstnavatele je také v pořádku.
Za dobu pobírání nemocenských dávek se sociální pojištění neplatí, ale měl se se na své zdravotní pojišťovně nahlásit jako osoba pobírající nemocenské dávky po skončení pracovního poměru, protože v té době je za něho plátcem ZP stát. Pokud to neudělal, co nejdříve ať se se svojí pojišťovnou spojí a domluví se, jestli ho na ZP nahlásil zaměstnavatel jako osobu pobírající dávky nemocenského pojištění po skončení PP a pokud ne, tak tuto skutečnost musí doložit sám, jinak mu bude nabíhat od skončení PP do dneška nezaplacené pojištění včetně penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.