Re: Prosim moc moc o p spolecnikovi u s.
Za účetní období od 1.1.2016 do 31.12.2016 se již nezpracovává výkaz "zjednodušená" rozvaha.
Může to být
Rozvaha v plném rozsahu
Rozvaha ve zkráceném rozsahu / malá účetní jednotka
Rozvaha ve zkráceném rozsahu / mikro účetní jednotka
V DAP si prostudujte bod 12
Re: Prosim moc moc o p spolecnikovi u s.
Přečetla jsem si bod č.12 v daňovém přiznání a nejsem z toho moc chytrá.
Potřebuji jen vědět jestli mám psát nezaplacené bezúročné závazky vůči jednateli psát do daňového přiznání (na jaký řádek) a nebo jestli stačí když je tento závazek uveden v rozvaze ve zkráceném rozsahu.
Re: Vykázání dluhu vůči společ. v DPPO
Když nenapíšete pro jakou účetní jednotku, nemohu poradit do jakého řádku rozvahy se má dluh ve Vybraných ukazatelích uvést.
Co se DAP týká, tak tam připadá možná v úvahu
Samostatná příloha k položce 12 I oddílu DAP.
Pokud nemáte povinnost tuto přílohu vyplňovat, tak v DAP není žádný extra řádek pro vyplnění dluhu vůči společníkovi
Hned na začátku jsem uváděla že se jedná o malou společnost s.r.o., nemáme za loňský rok příjmy pouze bezúročnou půjčku od jednatele a to za počáteční vklad do banky a výdaje pouze za zaplacení notáře při vzniku společnosti. Jinak žádné jiné příjmy ani výdaje nemáme. Rozvahu mi vyplňuje sám program takže tam se mi to vyplnilo automaticky. Spíš mi jde o to jestli musíme tento závazek vůči jednateli někde v daňovém přiznání uvádět popř. kde.
Plno mikro účetních jednotek zpracovává výkaz rozvahy pro malé účetní jednotky, nebo i výkaz rozvahy v plném rozsahu. Takže vůbec neplatí, že každá mikro účetní jednotka má výkaz "mikro" rozvahy.
K bodu 12 DAP - ten musí vyplnit každý, i když nemá povinnost vyplňovat Přílohu k němu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.