Re: Podání DP bez pokuty-do kdy?
normální je ve stanovené lhůtě do 31.3., typicky české je to nedodržet a hledat, co kdyby a jak a kdy.
FÚ by měli nevycházet vstříc s prodlužováním termínu nebo prac. doby a sekat tisíce, aby si dotyční zvykli, že jedno nařízení stačí a bnetřeba to dále řešit, všichni to budou dodržovat.
V západních státech takovýto problém vůbec neznají.
Ale stanovené datum není 31.3., ale snad 1.4.,
letos 3.4.2017 ... anebo kde udělali soudruzi z NDR chybu?
Zákon č. 280/2009 Sb.
§ 136
(1) Daňové přiznání u daní vyměřovaných za zdaňovací období, které činí nejméně 12 měsíců, se podává nejpozději do 3 měsíců po uplynutí zdaňovacího období.
§ 33 Počítání času
(4) Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže následující pracovní den; to neplatí, jde-li o lhůtu kratší než jeden den.
>>>>>Dobrý den,
>
>Ale stanovené datum není 31.3., ale snad 1.4.,
>letos 3.4.2017 ... anebo kde udělali soudruzi z NDR
>chybu?
>to je mioje chyba, neznám to tak detailně, omlouvám se za špatný datum, ale na obsahu trvám.
>
>Zákon č. 280/2009 Sb.
>
>§ 136
>(1) Daňové přiznání u daní vyměřovaných za zdaňovací
>období, které činí nejméně 12 měsíců, se podává
>nejpozději do 3 měsíců po uplynutí zdaňovacího období.
>
>§ 33 Počítání času
>(4) Připadne-li poslední den lhůty na sobotu, neděli
>nebo svátek, je posledním dnem lhůty nejblíže
>následující pracovní den; to neplatí, jde-li o lhůtu kratší než
>jeden den.
>
>
Pájo,
daně skutečně nejsou vaše parketa, často to tu píšete, držte se toho a daně nekomentujte.
Evidentně neznáte daňový řád.
Lhůta je v roce 2017 do 3.4., ale to ví každý, kdo se trochu zajímá.
Na tom vašem západě není zvykem, aby finanční správa 31.3. 2017 vydávala zmatené pokyny, jak se má danit za rok 2016.
Chyba tedy není jen na straně poplatníků, ale je také na straně státní správy, která připravuje popletené zákony, které neumí včas vyložit.
já mám info od známé, která ještě letos pracovala nna FÚ a jednoho kamaráda.který rovněž nedávno končil a ti mi líčili, jak se kvůli těm chytrákům, kteří hledají jen výmluvy, musí natahovat PD, nastavovat i další dny a prodlužovat zbytečně lhůty, protože naši občané místo splnění toho, co mají a co také znají, hledají jen cesty a co se stane, když to neudělám.Takže asi tak.
Evidentně daŇový řád neznám, taky jsem se za uvedení špatného termínu omluvil za neznalost, ale to neznamená, že souhlasím s tím, co se děje a co vidím na vlastní zraky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.