Re: dovolená
Za podmínky, že tazatelka v roce 2017 odpracuje aspoň 60 směn, bude jí náležet právo na poměrnou část dovolené za kalendářní rok. Zda tato dovolená bude krácena, bude záležet na tom, kolik směn zamešká. poměrná část dovolené za kalendářní rok a krácení dovolené jsou dva samostatné instituty.
Je trošku smutná bajka, že někdo nastoupí 3.2.2017 a myslí si, že by mohl mít právo na celoroční výměru dovolené.
Pokud bude schválena novela ZP tak, jak je navržena, toto BC klekne.
Re: dovolená
Nechci se nikoho dotknout, ale mám pocit, že se některé dotazy opakují a že jsou to dotazy opravdu triviální.
Když jsem si poprvé přečetla navrhovanou novelu ZP, natož pozměňující návrhy od jednotlivých poslanců, opravdu se mi chtělo zaplakat. Jestli už nyní je řada dotazů, např. na dovolenou, takových, jakých je, co bude potom? Chtěla jsem naznačit, že pokud se někdo ptá na to, co je (snad?) srozumitelné a platí léta a je to dokola omílané, tak se nejméně tito tazatelé + další budou ptát, jak rozumět nové právní úpravě. Proto jsem s nadsázkou napsala, že BC klekne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.