Re: Pronájem a dotace
Já když jsem odpovídala měla jsem spíše na mysli, problémy z hlediska DPH než dotací.Ona se to špatně vysvětluje pár větama. Pokud má nemovitost , kde si uplatňoval DPH a chce si uplatňovat dále , tak mu může neplátce daně( kterému nemůže dát nájem s DPH, ani kdyby s tím nájemce souhlasil) velmi zkomplikovat život. Ale je tam ještě spousta hledisek ... třeba jestli bude jen jeden nájemce. Bude-li jich více tak kolik nájmů bude bez DPH a kolik s DPH atd. atd ...
Když píšete žádost o dotaci, tak musíte u částky o kterou žádáte napsat, jestli se jedná o částku s DPH nebo bez DPH ....a pak by jste měl jet v tomto režimu asi ve svém podnikání ne ?
ANo, já jsem si původně myslela, že se pronajímatel vymlouvá na dotaci, aby si nekomplikoval život s krátícím koeficientem atd...
A když píše žádost o dotaci, jako plátce DPH uvádí všechny údaje bez DPH a na tom se nic nemění, ať pronajímá plátci nebo neplátci.....
Proto se mi to zdá divné, že by to mělo na dotace vliv.
Já ve své práci mám dotace u kterých žádám o částku bez DPH, ale taky mám dotace u kterých žádám o částku s DPH ....záleží o režim v kterém si to ve firmě žije a protože vím jak různorodé mohou být podmínky v různých firmách, tak si nedovolím soudit zvenčí z těch pár údajů co máme, že je to výmluva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.