Re: Money - DE platba SP, ZP
Moc Vám děkuji za radu, vytvořím si tedy závazek. A na celý rok jej vytváříte nějak v jednom - nebo na každý měsíc zvlášť nový závazek?
- ještě mám jednu nesrovnalost - v papírech od ossz máme uvedený konstantní symbol 0379, ale dala bych 7618, nebo je to jedno?
Ještě jednou Vám moc děkuji, přeji hezký den
>>>Doporučuji evidovat jako závazek, budete mít na konci
>>>roku lepší přehled o tom, kam bylo kolik zaplaceno.
>>>Na
>>>začátku roku vystavím ZAV s předpisem záloh na celý
>>>rok a pak měsíčně zadávám úhradu.
>>
>>Moc Vám děkuji za radu, vytvořím si tedy závazek. A
>>na
>>celý rok jej vytváříte nějak v jednom - nebo na každý
>>měsíc zvlášť nový závazek?
>>- ještě mám jednu nesrovnalost - v papírech od ossz
>>máme uvedený konstantní symbol 0379, ale dala bych
>>7618,
>>nebo je to jedno?
>>Ještě jednou Vám moc děkuji, přeji hezký den
>
>Zadávám závazky měsíčně
>K.s. bych uvedla stejný, jak je uvedený v dokladech od
>OSSZ
>
>Moc děkuji, jdu na to :)
>
>
Skoro bych řekla, že zadávat u takových předpisů plateb, závazky měsíčně je zbytečné, naopak si zbytečně přiděláváte práci, platbu můžete zadat rovnou jako platbu SP z účtu a ne se ještě patlat s vytvořením závazku. Ale každému vyhovuje něco jiného. Zadám ZAV na předpis záloh např. SP na celý rok, v položkách závazku pak jednotlivé měsíce s předepsanou měs. platbou, mám jeden závazek se sumou celkového předpisu záloh na SP a měsíčně pak už zadávám jen úhrady. Další závazek na předpis záloh ZP ...atd.
Takhle evidují dluhy, jak jsem zjistila, v účetnictví OSVČ některé rychlokvašky z rekvalifikančních kurzů např. Úřadu práce. Nebo zaměstnanci účetních firem, kterým je přehledná evidence či správné účetnictví klientů v podstatě jedno.
A pak se diví, že kontrolou a případným dohledáváním plateb stráví více času, než těch pět minut, co by se strávilo zaevidováním předpisu záloh SP a ZP
No myslím, že to by stačilo, nehodlám se s vámi dohadovat "kdo dál a výš", navíc dokážete posoudit něco co jste ani neviděla, klobouk dolů před vámi. Slečna, která dotaz zadávala si určitě sama vybere, co jí vyhovuje víc a co pro ní bude přehlednější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.