Re: exekuce - pokračování
>>>>>>>>>>dobrý den, opět vás prosím o radu ohledně exekuce,
>>>>>>>>>>>kterou jsme řešili už v pátek , kvůli pořadí. (zlatá
>>>>>>>>>>>p.Jasná).Když tedy srážím současně tři exekuce (2
>>>>>>>>>>>předn.,1
>>>>>>>>>>>nepředn.), u kterých jsem podle dlužných částek
>>>>>>>>>>>vypočítala % rozdělení při stejné prioritě a nyní
>>>>>>>>>>>musím
>>>>>>>>>>>kvůli nepřednostní exekuci , která přišla 21.4.17 a
>>>>>>>>>>>řídí
>>>>>>>>>>>,
>>>>>>>>>>>nebo
>>>>>>>>>>>jen přepíšu ,ale % srážky budou stejná, bože , to je
>>>>>>>>>>>moje noční můra, ty exekuce.
>>>>>>>>>>>moc děkuji snad srozumitelné.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Poměrnou výši budete srážet pouze přednostní exekuce.
>>>>>>>>>>Na nepřednostní exekuci přepošlete spočítanou jednu
>>>>>>>>>>třetinu. Druhou třetinu a částku zabavitelnou bez
>>>>>>>>>>omezení poměrnou výši rozdělíte mezi 2 přednostní
>>>>>>>>>>exekuce.
>>>>>>>>> p.Jasná moc prosím , mohla bych vám napsat když má
>>>>>>>>>ČM
>>>>>>>>>za duben
>>>>>>>>>11.125,-- - žádná vyživovaná osoba jak vám to
>>>>>>>>>vychází?
>>>>>>>>>děkuji
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>Je ženatý, kolik má vyživovaných osob, kolik zbývá
>>>>>>>>zaplatit na přednostní exekuce?
>>>>>>> nemá žádné vyživované osoby - rozvedená
>>>>>>>1 předn.exekuce zbývá 25728
>>>>>>>2předn. exekuce zbývá 49481
>>>>>>>nová exekuce - částka 18.995
>>>>>>>moc,moc díky
>>>>>>
>>>>Vyšlo vám to taky tak? Víte, jak jsem se k tomuto
>>>>výsledku dopočítala?
>>>Ano p.Jasná, dopočítala jsem se také tak, nastavila
>>>jsem v programu a mělo by se to tak už zůstat , no
>>>než
>>>zase přijde nějaká novinka(pro mne)
>>>jste hodná , díky moc
>>ještě dotaz, chodí na exekuce kontroly?
>
>Nikdy jsem kontrolu neměla, ani nikdo z mých známých
>účetních.
Nooo někteří exekutoři si nechávají zaslat mzdové podklady a výši sržázky si kontrolují.
Přesně tak. Není žádné "místo jedné exekuce". Postup je tento - musíte každý měsíc kontrolovat, zda se některý Váš zaměstnanec neobjevil v insolvenčním rejstříku. Pokud ano, podíváte se, jestli mu srážíte nějaké exekuce. Pokud nesrážíte, tak nic neděláte a čekáte, až Vám bude doručeno insolvenční usnesení a info o účtu od insolvenčního správce. Pak srážíte insolvenční srážku a zasíláte insolvenčnímu správci.
Pokud exekuce má, tak je srážíte dál jako dosud, ale žádnému exekutorovi nic nezasíláte, veškeré srážky deponujete. A čekáte, až Vám dojde insolvenční usnesení, že je insolvence schválena. Pak začnete hned dle usnesení srážet srážku pro insolvenčního správce a hned mu ji odesíláte, protože to hned nabývá právní moci. Veškeré exekuce se tímto zastavují (ruší) a splácí se dluh dle insolvenčního usnesení. Kdyby zaměstnanec porušil pravidla a nesplácel, pak by mu insolvenci zrušili a znovu by na něj mohli exekutoři.
Insolvenční srážka se počítá stejně jako přednostní pohledávka, ale ne vždy, někdy se má dle insolvenčního usnesení počítat jinak. Je třeba to pročíst.
A na těch penězích, které jste zatím deponovala, se musíte s ins. správcem domluvit, zda je chce zaslat nebo zda je máte vyplatit zaměstnanci (chtějte to od ins. správně písemně).
Kdyby insolvence schválena nebyla a znovu běžely exekuce, tak ty deponované srážky budou chtít ti exekutoři.
Když to tak čtu, exekutoři, ins. správci,všichni si "vypočtou" odměnu. Tu dostávají v některých případech i měsíčně . Odměnu dostali i ti jednotlivci-"makléři", kteří poskytli půjčku. A tuhle práci, kterou teď tady vypsala "Kara" tu dělají mzdové účetní zadarmo???
Mzdové účetní dostávají mzdu nebo si své služby vyfakturují. Mzdovka, která fakturuje, si tu práci s exekucemi může zohlednit, mzdovka zaměstnankyně si může vymoci vyšší mzdu, ale náklady vždy nese zaměstnavatel - ten tyto služby poskytuje prostřednictvím svých mzdovek zadarmo. Nároky na sledování všeho se stále zvyšují, je to děs, ty exekuce a neustálé odpovídání exekutorům na výzvy o součinnost.
Ano, mělo by se to exekutorům zpoplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.