Vlákno názorů k dotazu Nemoc ve výpovědii a posun výp. lhůty od jasná. - Re: Nemoc ve výpovědii a posun výp. lhůt Kdy...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 4. 2017 9:39

jasná. (neregistrovaný)

Re: Nemoc ve výpovědii a posun výp. lhůt
    Kdy je výhodnější na nemocenskou nastoupit, potřebuji vše natáhnout.......
    Prostě plánovaná nemocenská, tak na to já neodpovídám. Na nemocenskou chodím když jsem nemocná a v té chvíli se nedívám ani vpravo ani vlevo, protože mi jde jen o to, abych se uzdravila a ne o to, co je pro mě nejvýhodnější.

• 25. 4. 2017 9:58

JOLL (neregistrovaný)

To ano, taky souhlasím, ale neznáte pozadí. Protože jsem stará tak se mě chtěli zbavit, nazvali místo jinak a mě vyhodili a nasadili si tam známého. Pracuji u firmy 19 let!! Tak nesuďte když neznáte pozadí. Já jsem zoufalá, jsem sama a to si mám nechat líbit?

• 25. 4. 2017 10:00

all (neregistrovaný)

Pokud se vám něco na postupu zaměstnavatele nezdá, můžete se bránit u soudu. Jinak můžete jít také do předčasného důchodu. A paní Jasná vás nesoudí, jen vysvětluje, z jakého důvodu vám , radit nebude.

• 25. 4. 2017 10:05

JOLL (neregistrovaný)

Děkuji a přeji krásný den.

• 25. 4. 2017 15:56

xJ (neregistrovaný)

Souhlasím bezezbytku s paní Jasnou, nehodlám radit co udělat a co je výhodnější pro vás, nicméně se pokusím popsat postup zaměstnavatele.
    Výpověď z PP předána do konce března 2017 a PP by měl skončit po dvouměsíční výpovědní době 31.5.2017 s nárokem na odstupné.
    V případě nemoci, která skončí v době trvání výpovědní doby se výpovědní doba neprodlouží, PP skončí 31.5.2017 a odstupné se počítá z průměrného výdělku v rozhodném období, což je předchozí čtvrtletí, tedy z příjmů v měsících leden-duben.
    V případě trvání nemoci ještě po 31.5.2017 se výpovědní doba prodlouží podle zákoníku práce § 53
    odst.2) Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočítává; pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení pracovního poměru netrvá.
    Skončil -li by tedy PP např. během 2 čtvrtletí 2017, odstupné by se počítalo z příjmů v 1 Q 2017. Při skončení PP ve 3Q 2017, odstupné by se počítalo z výdělků ve 2Q 2017, pokud v něm bylo odpracováno alespoň 21 dnů. V případě neodpracování 21 dnů, by se odstupné počítalo z pravděpodobného výdělku, stejně tak v případě skončení PP v dalších čtvrtletích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).