Re: PPM a výdělečná činnost
Občas se takové nesmyslné tvrzení vyskytne, ale je to blbost. Můžete pracovat a vydělávat neomezeně, kdykoli, před porodem, po porodu, v šestinedělí a třeba i při porodu :-). Akorát nemůžete pracovat a mít příjem z toho pracovního vztahu, na základě kterého pobíráte peněžitou pomoc v mateřství.
Takže odpověď na Vaši otázku zní: na základě pracovního poměru jste u zaměstnavatele na MD a pobíráte PPM. V jiném vztahu (druhý pracovní poměr, DPČ nebo DPP) můžete pracovat (tzn. i před porodem nebo v šestinedělí), ale opravdu musí jít o jiný druh práce, než který máte v pracovním vztahu, ve kterém jste na MD.
Re: PPM a výdělečná činnost
Stejnou otázku jsem včera zadala a taky jsem dostala odpověď na ochranu v 6ti nedelí, nicméně mi nikdo nedokázal poslat §, kde to najdu a ani jsem to nikde nenašla - ani v odstavci o mateřské, ani u zákazu zaměstnání, ani v zákoně o nemocenské... Zřejmě je to blud....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.