Re: s.r.o. -zveřejnovat úč.záv.na OŘ????
xxxxxxxxx
Téma zveřejnění úč. závěrky mne zajímá, nebo spíš trápí, už někdy od jara, kdy jsem zjistila, že naše přísp. organizace tuto povinnost nesplnila za r. 2003 a 2004. Ovšem protože NEZNÁM POSTUP, jak odeslat - jestli je to opravdu jenom o tom, že sbalím komplet uzávěrku, napíšu adresu obch.soudu, u kterého je PO registrována,nebo je nějaký jiný postup ..... tak jsem do tohoto problému začala "montovat" i zřizovatele a jeho účetní a daňovou poradkyni, a bylo mi vzkázáno (písemně v podstatě nedostávám nic, i rozpočet bývá na kusu "hadru"), že to nikdo nedělá, ani podnikatelské subjekty, navíc že jsou účetními závěrkami soudy zahlcené - takže jsem tam, kde jsem byla ... navíc mému řediteli jde o to, abychom "od nás" nebyli jediní a nestali se tak "aktivním blbcem " .... tím už si tedy připadám ... já vím, že je to o mé nerozhodnosti, ale nerada bych šlápla vedle ...
Re: s.r.o. -zveřejnovat úč.záv.na OŘ????
Já to posílám takhle:
Věc: Založení do sbírky listin
V příloze Vám zasíláme účetní závěrku společnosti XY, IČ:.... za rok 2004 obsahující rozvahu, výkaz zisků a ztráty a přílohu k založení do sbírky listin.
Jinak oni na to po čase příjdou a upozorní vás, že jste svou povinnost nesplnili. A na druhou stranu, když se chce někdo informovat o vaší firmě, tak vidí, že papíry odevzdáváte v pořádku, takže jste zřejmě slušná firma. To je ale můj názor, se kterým se možná někdo neztotožní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.