platové tabulky ve školství
>Dobrý den, prosím Vás, kolik je ve školství mzdová
>třída 8? Jedná se o práci mzdové účetní, personalistiku,
>pokladnu, evidence majetku, je to na gymnáziu. Podle
>tabulek je to cca 16 - 17 tisíc Kč hrubého (mám 28 let
>praxi, ale ve mzdách pouze 13 let), nezdá se mi to
>vůbec možné, tak málo?? Plus nějaké osobní 2 - 4 tisíce.
>Prosím, kdo pracujete ve školství jako mzdová, můžete
>mi napsat, zda to tak je?
>Děkuji Kamila M.
Re: platové tabulky ve školství
Děkuji za zajímavý odkaz.
Pro tazatelku: nezapočte se jen praxe ve mzdách, ale i další praxe - viz § 4 vl. nař. 564/2006 Sb.:
V plném rozsahu započte dobu praxe v oboru požadované práce. Praxí v oboru požadované práce se pro účely tohoto nařízení rozumí výkon práce, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření jako pro výkon požadované práce.
V rozsahu nejvýše dvou třetin započte dobu jiné praxe, a to v závislosti na míře její využitelnosti pro výkon požadované práce.
V plném rozsahu, nejvýše však celkovém rozsahu 6 let, započte dobu skutečného čerpání mateřské dovolené, další mateřské dovolené nebo rodičovské dovolené
Takže např. do 27 let praxe je v 8. tř. plat 17 930 Kč.
"nezdá se mi to vůbec možné" - proč by to nebylo možné?
Re: platové tabulky ve školství
Navíc zaměstnavatel tu "jinou" praxi může vyhodnotit tak, že z ní pro svou stávající práci nepoužijete nic, takže je v jeho kompetenci nezapočítat vůbec nic, jen čistou praxi mzdové účetní + péči o dítě, max. těch 6 let. Takže pokud máte 13 let praxe mzdové účetní + 6 děti, tak to je minimálně 19 let, pokud máte děti, které byste měla mít započítány. Kolik praxe vám uznali ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.