Re: Zváštní telefonát z FÚ - úrok z prod
I kdyby to byl podvník, tak snad stejně zaplatíte na účet FÚ, takže k němu se žádné peníze nedostanou.
Určitě bych neplatila bez výměru nebo bez kontroly dańové informační schránky.
Už se mi stalo, že FÚ vymáhal peníze, na které neměl nárok (špatně zpracované přiznání k dani z příjmu fyzických osob, kde dań vyšla nula, ale FÚ špatně zpracoval, a vymáhal cca 700 Kč).
Nechci plašit, ale já bych se spíš bála tohoto:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1358920
Pokud jste jí po telefonu odsouhlasovala kdo jste, zda není problém to zaplatit a tak, měla bych obavy z toho sestříhání hovoru. Zvlášť když je to nějaká ta obtěžující instituce. Samozřejmě přeji, aby se nic takového nepotvrdilo.
Paní Ivanko, tak teď jste mě docela vyděsila. Když přemýšlím nad svými odpověďmi, tak by to k sestříhání bylo ideální :(. Poté, co jsem sem odeslala svůj dotaz se mi to rozleželo a říkala jsem si, že to chtějí poslat na účet FÚ pod našim VS, tak by z nás přece peníze nikdo nelákal, ale Vaše varianta mě nenapadla.
Zítra zavolám na FÚ a budu doufat, že tam opravdu máme jen vyčíslený úrok.
No jsem z toho na mrtvici. Navíc mi dnes volali z toho čísla už jednou, ale neměla jsem mobil u sebe. Tak jsem volala zpátky a číslo bylo obsazené. Říkala jsem si, že jsou to určitě nějaké nabídky. No a když mi potom volali znovu, měla jsem telefon hned před sebou a neměla jsem čas kontrolovat, jestli je to číslo stejné. Když ženská řekla, že je z FÚ, tak mě nenapadlo, že by to mohl být podvod... Kdybych si ho hned projela na netu, byla bych určitě opatrnější. Zítra zkusím sehnat správkyni a pokud tam bude skutečně nedoplatek, nechám si poslat nejdřív platební výměr, než to uhradím. Ale nevím, co budu dělat, pokud částka souhlasit nebude...
Tak právě mi to číslo volalo znovu, tentokrát už věděli i moje křestní jméno a volali jakože ze Sberbank. Okamžitě jsem to típla a ukládám jako NEBRAT. Na finanční zítra zavolám, uvidím, jak na tom jsme, ale docela se bojí sestříhání a zneužití toho prvního telefonátu. Nevíte někdo, co mám dělat???
Ano, je to tak, ten první telefonát mě dost žere, snad z toho nic nebude. Mluvila jsem s FÚ a vzala to ta paní, se kterou jsem včera mluvila, samozřejmě jsem volala na pevnou linku, až pozdě mě napadlo, že jsem se jí měla zeptat, z jakého čísla mi volala. Překvapilo mě, že to vzala právě ona - je tam nová, mladá, iniciativní a je nástupkyní paní, na kterou jsem měla uložené číslo. Jinak částka úroku sedí, takže to uhradíme, ale stejně mi ten původní telefonát leží v hlavě...
být
>
>Ano, je to tak, ten první telefonát mě dost žere, snad
>z toho nic nebude. Mluvila jsem s FÚ a vzala to ta
>paní, se kterou jsem včera mluvila, samozřejmě jsem
>volala na pevnou linku, až pozdě mě napadlo, že jsem se jí
>měla zeptat, z jakého čísla mi volala. Překvapilo mě,
>že to vzala právě ona - je tam nová, mladá,
>iniciativní a je nástupkyní paní, na kterou jsem měla uložené
>číslo. Jinak částka úroku sedí, takže to uhradíme, ale
>stejně mi ten původní telefonát leží v hlavě...
nerozumím sice telekomunikačním věcem, ale sama jste viděla, že pod tímto číslem jsou na netu různé firmy. Pokud se volá z pevné linky FÚ na mobil, objevuje se jako volající pokaždé jiné číslo "mobilní linky".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.