Re: Rodičovský příspěvek - živnost
Takže jste si na Úřadu práce domluvila, že budete moci čerpat rodičovský příspěvek až do konce září 2017?
Kdy Vám skončila u zaměstnavatele rodičovská dovolená?
Pokud budete nyní podávat výpověď ze zaměstnání, tak výpověď poběží červen-červenec. Po tu dobu Vám poběží stále rodičovská dovolená, nebo budete pracovat?
Ano, měla jsem tam ještě k čerpání peníze, které se rozpočítali na ty měsíce. Paní mi řekla, že od 1.10. nebudu sociálně pojištěna. Zaměstnavatel mi napsal, že se domluvíme na ukončení pracovního poměru k 16.5.2017, to mi měla původně končit rodičovská dovolená. Na živnostenský úřad bych chtěla zajít také kolem tohoto data.
Dobře děkuji, můžu se zeptat ještě na jednu věc? Kdybych se od října nechala zaměstnat a živnost bych ponechala jako vedlejší, je nějaký limit pro to, do kolik Kč můžu mít vedlejší živnost? Např. u zaměstnavatele si vydělám 13.000 Kč a na živnost 30.000 Kč, zálohy stále platit nemusím, ale možná budu něco doplácet v přehledech za rok, že? A kdybych naopak nevydělávala nic je nějaký limit proto jak dlouho můžu mít živnost bez zisku? 0 Kč?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.