Re: Pracovní poměr
Dobré odpoledne, já to řešila zrovna včera i dnes - přihlásila jsem zaměstnankyni od 1.4. (sobota, pro ně nepracovní den) tak mi volala, zda od 1.4. skutečně nastoupila. Řekla jsem jí, že si byla pouze převzít pracoviště a do zaměstnání nastoupila v ponděli 3.4. Paní mi tedy řekla, ať pošlu opravné ONZ s datem nástupu 3.4. Stejně tak když jsem teď té paní posílala NEMPRI k OČR, musela jsem mít datum nástupu 3.4. Ptala jsem se jí, co mi to udělá pak s ELDP, nebyla schopná odpovědi. Tak to mě teda řekněte... Ale stalo se mi to teď prvně, za celou dobu nikdo nic, až teď, že prý musí po novotě řešit i tohle. Tak já teda nevím...
Re: Pracovní poměr
To je jiná situace. 1.4. byl pro ni nepracovní den a ona začala skutečně pracovat až 3.4., takže přihláška na OSSZ od 3.4.
Na ELDP také od 3.4.
Ale 1.5. byl svátek, který padl na pracovní den (ten den by byl pro ni pracovní, kdyby nebyl svátek - jestli teda má takové rozvržení pracovní doby). Takže ona ten svátek dostane zaplacený (buď náhradu mzdy nebo se jí měsíční mzda krátit nebude) a tím pádem má být přihláška od 1.5.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.