Re: Dovolená po 2.MD
Sice nesedí ta data (konec RD a začátek nemoci, asi přeťuk), ale nárok píšete správně. MD se považuje za dobu odpracovanou, takže v roce 2016 "odpracovala" 43 pracovních dnů (ty jsem ale nepřepočítávala), takže náleží dvanáctina za každých 21, tj. 2/12. A za rok 2017 "odpracuje" víc než 60 směn, takže si bude moci vybrat celoroční výměru dovolené, pokud o její čerpání požádá tak, aby bezprostředně navazovala na MD. A teprve pak nastoupí na RD.
Děkuji. Konec 1.RD a začátek pracovní neschopnosti jsou napsány správně, takhle jí to ukončili a začali, 29.7. byl pátek, neschopenka od pondělí. Bylo mi řečeno, že to není problém. :-( Ale nejsem si jistá. :-( Vůbec. A ještě prosím jeden dotaz, pokud jsem si nárok špatně spočítala, je možné ještě dodatečně opravit?? Moc děkuji a omlouvám se. :-(
Neschopnost jí začala dřív než jí skončila RD? Vy píšete, že nemoc začala 1.8. a RD jí skončila 29.8.
Co se týká nároku na dovolenou - vždyť ještě není pozdě. Co chcete dodatečně opravovat? MD jí má teprve skončit a teprve pak začne čerpat řádnou dovolenou. Květnovou mzdu budete přece počítat až po skončení května.
Nevšimla jsem si, že v prvním příspěvku jsem napsala konec RD 29.8., bylo to 29.7. a začátek neschopnosti 1.8., tam máte pravdu, tam jsem se přepsala. :-( Toto se týká zaměstnankyně, ten druhý dotaz, zda je možné opravit jsem myslela sebe, jsem na RD a špatně jsem si spočítala nárok na dovolenou, tak proto se ptám, zda je možné to zpětně opravit, dočerpat nebo nevím, jak správně to nazvat. Děkuji a omlouvám se za chyby. :-(
Je možné po dohodě se zaměstnavatelem ukončit RD, začít čerpat ŘD a po vyčerpání opět nastoupit na RD. Ale vše také záleží na konkrétních datech. Někdy už to může vyjít tak, že bude ŘD pokrácená nebo bude nárok jen na dvanáctiny za každých 21 "odpracovaných" směn a jindy to může vyjít tak, že ke krácení vůbec nedojde. Záleží na tom, od kdy dokdy jste byla na MD, co bylo před MD a co bylo po MD.
Pokud ale vyjde, že Vám nějaká dovolená zbyla, tak ta nepropadá, máte ji schovanou k vyčerpání, až se vrátíte z RD (ale může už vyjít pokrácená. Ale nemusí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.