Re: DPP-kopie OP a zd.poj.?
proč tohle řešíte - protože ochrana osobních dat neexistuje - kdo umí dobře na PC, tak si najde úplně všechno,
my jsme potřebovali kopie OP k povolení vstupu na pracoviště, doklady ohledně zdr. pojištění - kvůli úrazu atd.
a ještě pracovníci podepisují doklad, že jsem si jejich doklady ofotila - no šaškárna
Zaměstnavatel nemá žádný zákonný důvod, aby shromažďoval čísla OP, navíc když si zaměstnanec OP vymění, je to další pochybení. Tím, že nemá zákonný podklad, musel by stanovit účel, pro který tak hodlá činit, jakož i další pravidla a s nimi zaměstnance seznámit. Jak řešit to, že zaměstnavatel může shromažďovat jen aktuální osobní údaje, neumím. Rozhodně to nespraví uložená povinnost hlásit výměnu OP a její nové číslo. Nedávno jsem byla přítomna u kontroly a první, co kontrolor hledal, byly kopie RL a OP.
No jasně, ale přece se nebavíme o "hacknutí" kompu, ale o databázích, ke kterým se dá proklikat...a to si myslím, že se zuzik/Radek plete.
Když se umíte nabourat na server matriky městského úřadu, budete mít i čísla OP, ale já si spíš myslím, že zuzikoRadek trochu přeceňuje internet :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.