Re: Potvrzení pro banku - ukončení PP
Do kolonky výpovědní doba bych napsala 1.6.-31.7.2017 a do kolonky do kdy je sjednána smlouva bych napsala ukončení 31.7.2017.
Určitě bych nenechala bez povšimnutí, že PP bude ukončen, v den vypsání potvrzení pro banku vám je tato skutečnost známá.
Tady zřejmě nezaujmeme stejný názor, bude záležet na tazatelce, jak se rozhodne. Já jsem pouze napsala, že bych to uvedla. Ze své 23 leté praxe mám zkušenosti, které mě k tomuto rozhodnutí vedou. Zaměstnavatel není povinen potvrdit potvrzení okamžitě, tuším, že potvrdit musí do 10 dnů, takže být tazatelkou, předám potvrzení zaměstnanci ve čtvrtek s uvedenými údaji.
Po formálně právní stránce je pravdou, že ve výpovědní době (ještě) není, ale vše je třeba posuzovat i ze stránky věcně právní. Trestného jednání se FO může dopustit, i když formálně právní požadavky naplnila. Právní skutečnost = doručení výpovědi - již nastala, zaměstnavateli je známa a jen plynutím času nastanou účinky výpovědi, tj. výpovědní doba začne běžet.
Já bych do napomáhání úvěrovému podvodu nešla.
Já si myslím, že banka by to vědět měla, když to potvrdíte 1.6., tak výpovědní doba běžet bude. Nepřijde mi to vůbec v pořádku, pokud o tom víte, víte, proč z jakého důvodu banka to potvrzení potřebuje. Paní tedy měla napřed chtít to potvrzení a až 31.5. dát výpověď. Takhle je doložitelné, že jste v okamžiku vyplňování tiskopisu věděli, že ve výpovědi bude za 3 dny. Nevím, třeba se vyjádří nějaký právník, ale osobně bych tam napsala, že ve výpovědi bude od 1.6., ale záleží na vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.