Re: Exekuce - výpočet
Nemá být všechno posláno na přednostní exekuci s datem doručení 1. plátci 5.1.? Já bych to tak poslala (to, co přišlo 10.5. má datum doručení 10.5., pak je nepřednostní doručení 1.plátci 24.3. a přednostní, která sice přišla jako poslední, má datum doručení 5.1.)
Třetí třetina dle datumu (5.1.) druhá třetina přednostní.
Velice děkuji za rady, moc jste mi pomohly. Bohužel, dnes jsem našla v datovce další exekuci, z data 17.1.2014, nám tedy doručena 30.5.2017, je to přednostní. Datum doručení prvnímu plátci uvedeno není.
Takže stále platí, že obě třetiny pošlu na exekuci z 5.1.2017?
Prosím, když na začátku června zpracuji mzdy za květen, a před vyplacením mzdy dojde další exekuce na zaměstnance, musím to ještě případně přehodnotit, než mzdu vyplatíme? Asi bude lepší v okamžiku výpočtu mzdy mzdu ihned i vyplatit, což?
Děkuji za rady, a prosím, najdu někde pokyny, které jsou srozumitelné, jak s exekucemi nakládat? Děkuji moc.
Pokud chcete pochopit exekuce, doporučuji koupit knihu ,,Exekuce srážkami ze mzdy,, autor JUDr. Jan Breburda, je to kniha od Anagu.
A teď k vašemu problému. Zřejmě se jedná o nového zaměstnance, on vám při nástupu nedal zápočtový list? Tam by měly být uvedeny všechny exekuce i s pořadím. Vy se vždy musíte řídit datem pořadí doručení PRVNÍMU PLÁTCI a tím zda se jedná o přednostní nebo nepřednostní exekuci. Pokud u dnešní exekuce není uvedeno, že se máte řídit nějakým datem doručení předchozímu plátci, tak budete srážet tak, jak jsem v předešlém příspěvku napsala. Obě třetiny srazíte na exekuci z 5.1.2017. Pokud by vám ještě do zpracování výplat došla ještě nějaká jiná exekuce a měla dřívější datum doručení prvnímu plátci než je 5.1.2017, pak by se pořadí měnilo, raději zde na fórum ještě napište, ať vám někdo poradí. Pokud exekuce ještě nenabyla právní moci, tak pouze srazíte a budete zatím deponovat.
V exekučním příkaze by muselo být uvedeno, že exekuce nabyla právní moci, pokud uvedeno není, nabytí právní moci teprve obdržíte. Někdy to trvá dny, jindy týdny. Pokud si nejste jistá, zavolejte exekutorovi, jistě vám poví, zda máte deponovat nebo peníze posílat.
A ostatním exekutorům na jejichž exekuci nebudete nyní srážet napište, že na jejich exekuce nyní nebudete provádět srážky, protože srážíte na exekuci, která má dřívější datum doručení prvnímu plátci, jejich exekuci že vedete v pořadí.
není zač, pěkný den
>>>>
>>>>jiná exekuce a měla dřívější datum doručení prvnímu
>>>>plátci než je 5.1.2017, pak by se pořadí měnilo,
>>>>raději
>>>>zde na fórum ještě napište, ať vám někdo poradí.
>>>>Pokud
>>>>exekuce ještě nenabyla právní moci, tak pouze srazíte
>>>>a
>>>>budete zatím deponovat.
>>>
>>>Děkuji moc, zaměstnanec mi zápočtový list není
>>>schopen
>>>dodat. Asi blbý dotaz, jak poznám, že došlé exekuce
>>>nabyly právní moci? Podle mne všechny, které došly,
>>>už
>>>nebudu deponovat, ale přímo odesílat.
>>
>>V exekučním příkaze by muselo být uvedeno, že exekuce
>>nabyla právní moci, pokud uvedeno není, nabytí právní
>>moci teprve obdržíte. Někdy to trvá dny, jindy týdny.
>>Pokud si nejste jistá, zavolejte exekutorovi, jistě
>>vám poví, zda máte deponovat nebo peníze posílat.
>>A ostatním exekutorům na jejichž exekuci nebudete
>>nyní
>>srážet napište, že na jejich exekuce nyní nebudete
>>provádět srážky, protože srážíte na exekuci, která má
>>dřívější datum doručení prvnímu plátci, jejich exekuci
>>že
>>vedete v pořadí.
>
>Velice děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.