Re: srážková daň PO za rok 2016
To jsem našla, jelikož to byla velká částka , tedy i výsledek je ohromující... mne zajímá, když částka daně byla odvedena v termínu, zda se nějak k tomu přihlíží... nebo zda bych mohla dát žádost na odstranění tvrdosti zákona. Jsem pojištěna na škodu způsobenou zaměstnavateli, nevím zda je to pokuta a nebo xxx?Děkuji za odpověď.
Re: prominutí sankcí FÚ, škoda zam-teli
Měla jsem stejný případ s daní z příjmu fyzických osob (OSVČ), daň zaplacena v termínu, přiznání podáno pozdě. Sankce byla vypočtena i z daně (byla víc než 500 Kč).
Odstranění tvrdosti - netuším. Škoda zaměstnavateli - taky netuším.
Třeba se někdo přidá.
Příslušenstvím daně - úroky, penále, pokuty a náklady řízení, jsou-li ukládány nebo vznikají-li podle daňového zákona.
K prominutí příslušenství daně - viz. § 259 a následující DŘ
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-280#cast3
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-zakony/Pokyn_GFR_D-21.pdf
Vám ale FÚ vyměří "Pokutu za opožděné tvrzení daně" dle § 250 DŘ
A na to se, dle mého názoru, výše uvedené §§ k prominutí příslušenství nevztahují.
Dnes je snad dražší "nepodání" papíru, než nezaplacení daně.
jak já to čtu a chápu, tak musíte splnit bod a) i bod b). Tam je uvedeno " .... pokud a) ... a b) ...."
(7) Výše pokuty za opožděné tvrzení daně je poloviční, pokud
a) daňový subjekt podá řádné daňové tvrzení nebo dodatečné daňové tvrzení do 30 dnů od marného uplynutí lhůty pro jeho podání a
b) v daném kalendářním roce nebylo správcem daně u daňového subjektu v době vydání platebního výměru zjištěno jiné prodlení při podání řádného daňového tvrzení nebo dodatečného daňového tvrzení.
ano mám to v pracovní náplni....
ale pojištění... výluky....článek 2 písmeno/ k/...tím, že zaměstnavateli byla v důsledku jednání pojistěného uložena nebo vůči němu uplatněna majetková újma/např. pokuta, penále,smluvní pokuta, úrok z prodlení/ s vyjímkou sankcí uložených v souvislosti s výpočtem a placením daní, poplatků a cel nebo pojistného na veřejné pojištění... takže si myslím, že nebude plnit.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.