Re: Zpravodajství Prima 9.6.2017
>>>>>Dobrý den, je pravda že si ženy na rodičovské
>>>>>dovolené
>>>>>nebudou moci přivydělat na DPP ? Děkuji za odpověď.
>>>>
>>>>A našla jste to někde v nějakém návrhu zákona, nebo
>>>>to
>>>>bylo jen v jednom zpravodajství v televizi?
>>>>
>>>Taky jsem na tuto diskuzi zvědavá :-). Běžně ženám
>>>říkám, že DPP v pohodě...
>>Dnes s tím přišla zaměstnankyně. Opravdu to má z
>>televize. Já to právě nikde nenašla.
>
>Jeden podobný dotaz zde již byl. Údajně informace ze
>zpravodajství Prima 9.6.2017.
>Sama nemám možnost si toto zpravodajství přehrát.
>Takže nevím, co tam k dané problematice říkali.
>Děkuji . Hezký den.
Protože tady už podobný dotaz nedávno byl, nedalo mi to a vyhledala jsem si o čem tato reportáž vlastně byla. Titulek zněl:"Nezaměstnaní nejspíš příjdou o možnost přivydělávat si dohodou o provedení práce" . Tak že se to týká, podle návrhu zákona o zaměstnanosti, všech nezaměstnaných vedených v evidenci na ÚP a ne žen, které čerpají mateřskou nebo rodičovskou dovolenou, protože tyto ženy mají zaměstnavatele a nejsou v evidenci ÚP. Zase jedna reportáž, kde se nedělá rozdíl v terminologii a potom to takto dopadá.
Tady je odkaz na změnu, kde je vypuštěna v odst, b) dohoda o provedení práce:
http://psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?O=7&CT=911&CT1=0
Zařazení a vedení v evidenci uchazečů o zaměstnání nebrání
a) výkon činnosti na základě pracovního nebo služebního poměru, pokud měsíční výdělek nepřesáhne polovinu minimální mzdy, nebo
b) výkon činnosti na základě dohody o pracovní činnosti, pokud měsíční odměna nebo odměna připadající na 1 měsíc za období, za které přísluší, nepřesáhne polovinu minimální mzdy.
>>>>>>Dobrý den, je pravda že si ženy na rodičovské
>>>>>>dovolené
>>>>>>nebudou moci přivydělat na DPP ? Děkuji za odpověď.
>>>>>
>>>>>A našla jste to někde v nějakém návrhu zákona, nebo
>>>>>to
>>>>>bylo jen v jednom zpravodajství v televizi?
>>>>>
>>>>Taky jsem na tuto diskuzi zvědavá :-). Běžně ženám
>>>>říkám, že DPP v pohodě...
>>>Dnes s tím přišla zaměstnankyně. Opravdu to má z
>>>televize. Já to právě nikde nenašla.
>>
>>Jeden podobný dotaz zde již byl. Údajně informace ze
>>zpravodajství Prima 9.6.2017.
>>Sama nemám možnost si toto zpravodajství přehrát.
>>Takže nevím, co tam k dané problematice říkali.
>>Děkuji . Hezký den.
A nepopletla si to s evidovanými na ÚP? Těm je prý od léta zakázáno uzavírat DPP. Přesněji - mohou pracovat na DPP, ale budou vyřazení z evidence.
>
Tento příspěvek v TV jsem náhodou viděla. Dle mého názoru si redaktor plete pojmy, protože mluvili o nezaměstnaných (což bych chápala vedených na ÚP), že si nebudou moci přivydělat peníze. Asi zruší to, že nyní když neberou nezaměstnaní podporu, mohou si přivydělat. Jenže si (dle mého názoru) redaktor vybrali špatný příklad a zeptali se nějaké paní, která je s malým dítětem doma a ta se rozčilovala, že si nebude moci přivydělat. Aby to nebylo jako s okamžitou výpovědí apod., kterou někteří moderátoři a redaktoři rádi ve svých příspěvcích používají.... Pletení pojmů s dojmy....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.