Re: Konference CZK od GB - DPH?
U konání konference je podle §10/4a) místo plnění tam, kde je služba uskutečňována - t.j. v Česku,.
Základní otázka zní: jaké DIČ máte uvedeno na faktuře?
POdle toho, že Vám fakturovali vč. čs. DIČ, musí tam být uvedeno název firmy z Anglie, ale DIČ české????Že ano.
Takže buď to může být normální české plnění (anglická firma registrovaná v ČR, nebo služba od plátce registr. v jiném čl.státě, pokud by nebyli registrováni v ČR)
Upřesněte, prosím.
1) Podle toho se totiž odvíjí DUZP - myslím tím určení §§, ale vcelku by to mělo vyjít v obou případech stejně: podle §21/6a) dnem vystavení DD, nebo poskytnutí služby, tím dnem, který nastane dříve. To si musíte zjistit z daň.dokladu.
2) Pro přepočet faktury do účta vždy kurz, který si zadáte do své interní směrnice (např.den přijetí, den uskute. zdanit.plnění atd. - je zcela na Vás)
Pro přepočet DPH právě dle §21/6a)
Fakturace měla proběhnout takto:
místo plnění v ČR, protože jste dali Vaše DIČ a jste plátci, tak toto DPH nemusí odvádět agl.firma v ČR, ale bude Vám fakturovat bez DPH a Vy toto DPH samovyměříte v ČR
Místo plnění podle §10,odst.4
POvinnost samovyměřit podle §15,odst.4)
do daň.přiźnání do ř. 230/330
Problém ale vidím, proč vystavili fa vč. čs. DPH, když uvádí na fakturu anglické DIČ??? V tom případě je tedy faktura špatně, nemohou vystavit fa vč.čs.DIČ, když zde nejsou registrováni.
Pokud by byli, bylo to normální české plnění, jelikož podle Vás nejsou, uvedli jen agl. DIČ, tak fa má být bez DPH a toto si musíte podle zmíněného §15/4 samovyměřit na výstupu(ř.230) a pokud má doklad všechny náležitosti podle §31, máte nárok i na odpočet (ř. 330).
POkud to bude možné, zkuste nějak vyjasnit, proč to tak fakturovali.
Tak já jsem teď zjistila od kolegyně, že to není anglická firma, i když tam píšou něco o Londýně, ale americká, takže to bude možná asi úplně jinak... Každopádně na faktuře je uvedeno české DIČ s českým DPH. Tak já ještě zkusím pro jistotu do té Ameriky napsat, zda jsou registrováni či nikoliv. Ta kolegyně ale říkala, že zde registrováni nejsou. Tak teď vážně nevím, co teď:-( Mockrát Vám děkuju za rady!
Ale teď píšete, že tam je české DIČ (minule jste psala české Vaše), tak si nejdříve zkuste zjistit, zda DIČ v ČR existuje, pokud ano, tak je to normální české plnění.
na stránkách
http://adis.mfcr.cz/cgi-bin/adis/idph/int_dp_prij.cgi?ZPRAC=FDPHI1&poc_dic=2
Takže ať to rozsekneme - poslali Vám fakturu za plnění v Česku, kde je vyčíslena česká daň - to je špatně, protože oni mají 17,5%(takže se nemůže považovat třeba vyčíslené DPH za jejich), já bych takovou fakturu prostě vrátila!!! se sdělením, že mají vystavit bez DPH, že místo plnění je v ČR a povinnost odvést DPH máte Vy.
JInak by byla hloupost ještě vyměřovat DPH z celkové částky, protože Vy byste této povinnosti nevyhli.
Velká Británie je v EU, takže řádky 230 + 330
Anglie = Velká Británie
Záleží, jaké je datum nebo kdy byla služba poskytnuta - co bylo dříve, už to proběhlo v 09/05???Pokud až v 10/05, tak vyčkejte.
Stejně bych fakturu vrátila a potom event. udělala dodatečné daň.přiznání podle správné faktury.
Jejinkote, promiňte, tím, že se to nezobrazuje na celé obrazovce a diskuze už je dlouhá, úplně jsem to přehlédla, ale vše platí, a řádky platí ty, co jste psala-270+350.
EU a zahraniční osoby mají samostatné řádky, i když §§ platí pro ně stejně.
Hezký večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.