Re: Zařazení majetku
A za jakou cenu ?...když nebude daňový doklad ?...ten může být vystaven až do 15 dnů od uskutečnění plnění...tedy až v dalším měsíci...a cena se může i lišit od ceny např. ze smlouvy...mohu být nějaké další vedlejší náklady...mohu si teda zařadit majetek v jednom měsíci na základě nějakého zatímního účtování a případně v dalším měsíci částku opravit ?
Já vždycky čekám na konečnou fakturu...
Re: Zařazení majetku
Děkuji za info / potvrzení toho co jsem našla, zařazuji vždy až na základě konečné faktury a případných dalších nákladů spojených s pořízením.
Jedná se mi o to, že, na základě smlouvy nám firma zaplatila zálohu-40 %, my jim vystavili daň. dokl. k přijaté záloze, dodali výrobek a než jsme vystavili konečnou faktur, tak firma skončila v konkursu, to jsou 2 roky a nyní jsme zjistili, že oni si ten stroj zřejmě zařadili a prodali (v době kdy byli v konkursu), ačkoliv byl náš.... (píšu zjednodušeně, ve skutečnosti je to mnohem složitější) jen jsem potřebovala potvrdit zařazování majetku a pátrám jestli je možné, aby si takto stroj zařadili (na základě čeho) a prodali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.