Re: výplatní lístek
Paní Jasná, když budu vycházet z právních výkladů týkajících se potvrzení o zaměstnání, kde je v zákoníku práce rovněž uvedeno " je povinen vydat" , že nestačí aby bylo přípraveno k předání, ale zaměstnavatel musí zaslat - tak bych tento pojem vztahovala i na výplatní lístek. Tudíž bych vycházela z toho, že zaměstnavatel je stejně jako potvrzení o zaměstnání, výplatní lístek povinen zaslat. Ale poslala bych mu to na doručenku výhradně do vlastních rukou.
Re: výplatní lístek- prosíme p. VH
Děkuji za vysvětlení, jen ještě nerozumím tomu proč byste poslala obyčejnou poštou. Protože z hlediska dokazování mi to přijde stejné, jako kdybych neposlala vůbec a jen tvrdila,že jsem poslala. Myslela jsem, že když už to tedy musím posílat, tak tedy tak, abych měla něco v ruce.
Re: výplatní lístek- prosíme p. VH
Lze v tomto případě využít NOZ
§ 573 Domněnka doby dojití
Má se za to, že došlá zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla třetí pracovní den po odeslání, byla-li však odeslána na adresu v jiném státu, pak patnáctý pracovní den po odeslání.
?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.