Re: prosím nástup po RD, dovolená
paní Jasná děkuji. datum porodu byl 14.7.2014. Omlouvám se ale brala jsem to podle: Mateřskou dovolenou nastupuje těhotná žena 6 – 8 týdnů před termínem porodu. Nastane-li porod dříve, než určil lékař a žena (zaměstnankyně) tak vyčerpá méně než 6 týdnů mateřské dovolené, náleží jí mateřská dovolená ode dne jejího nástupu až do uplynutí 28 týdnů. Ale, vyčerpá-li zaměstnankyně z mateřské dovolené méně než 6 týdnů z jiného důvodu, náleží jí mateřská dovolená ode dne porodu pouze do uplynutí 22 týdnů... byl to první případ mateřské... a ještě navazující na první RD.
Re: prosím nástup po RD, dovolená
Ano, psala jsem že jsem to bohužel pomotala 2 věci dohromady. Nástup na MD měla 16.6., datum předpoklad.porodu bylo 28.7.2014. Bohužel sem to vypočítala tedy špatně. Teď nevím co mám tedy dál dělat, jestli nějak opravovat? Bohužel byla to moje první zkušenost s MD, teď už vím, že musím dávat pozor na datumy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.