Re: Ošetřování dítěte - nemocná matka na
Proč bych se měla špatně vyspat ? Ale myslím, že sama uznáte, že tohle bude opravdu záležet na lékaři, jak se k tomu postaví. My můžeme napsat v tomto případě cokoliv a pokud lékař nebude chtít ošetřovačku vypsat stejně ho pošle jinam. Proto mi nejjednodušší a nejrychlejší přijde poradit, ať si zaměstnanec zavolá jednomu nebo druhému lékaři a zeptá se přímo jeho. Je snad na tom něco souvisejícího se špatným vyspáním ? A jsem z kraje Olomouckého a ni nekáplo. Hezký víkend všem
A navíc mi nepřipadá, že ošetřovačka se vystavuje jen na nemocné dítě viz
b) péče o dítě mladší 10 let, protože
13. fyzická osoba, která jinak o dítě pečuje, onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.
Četla jsem předtím Vaši odpověď "mašincejede" o té dovolené ve zkušebce a teď tuto, a přišlo mně, že jste nějaká mrzutá. Nic ve zlém. Ale co se týká tady té ošetřovačky - kdo tady tvrdí, že se může vystavovat jen na nemocné dítě? Jen říkám, že když se má vystavit na ošetřování dítěte, jehož matka (tj. osoba, která o něj pečuje) je nemocná, tak mně nepřijde logické, aby ošetřovačku vystavoval dětský doktor. Ten přece neví, zda je ta matka opravdu nemocná a neví, jak dlouhá má být doba toho ošetřování.
Napadlo mně podívat se do kopií ošetřovaček, co tu mám, většinou jsou to ošetřovačky přímo na nemocné dítě nebo na nemocného otce nebo matku, ale narazila jsem na jednu, jako je v dotaze = ošetřování na dítě, protože matka onemocněla. Vystaveno praktickým lékařem pro dospělé.
Jinak u nás (východně od Brna) Sahara hadra.
O té ošetřovačce na zdravé dítě psal někdo nahoře. Jinak, chápu, ale vám přišlo, že si "mašinkajede" ten příšlušný § opravdu přečetla ? Mně fakt ne, proto jsem tak odpověděla. Štvou mě lidi, kteří si to nechají všechno naservírovat pod nos , i když dostanou přesný návod, kde to najít. Nejde přece o nějakou věc, která se projeví jednou za čas. Já bezmezně obdivuji trpělivost některých tady, den co den psát to samé , i když třeba ten samý den je podobných dotazů několik. Na to čas fakt nemám a navíc vzhledem k tomu, že se tady také pořád učím a učím, tak to furt dokola kolikrát zapříčiní to, že něco důležitého může uniknout. Ale víte, že já už jsem taková a asi se moc nezměním. Přeji vám hezký víkend a aby nebyla ta Sahara. :)
Mašinkajede si ten § přečetla a přesto se radši ještě chtěla ujistit, protože dneska už si člověk nemůže být jistý ničím. Já se taky chci kolikrát ujistit u věci, o které si myslím, že je mi jasná, ale chci to slyšet ještě od někoho jiného, jestli to fakt chápu dobře a není ještě někde nějaké "ale". Ona odpověď "ano, chápete to správně" zní jinak než "co je Vám nejasného na....?".
Hezký víkend i Vám.
O "zdravém" dítěti jsem psala asi já. Děkuji Kaře, že se podívala do ošetřovaček a odpověděla mi jasně.
A zastávám se all - u dotazu na dovolenou mi taky příslušný § připadá naprosto jasný (neříkám jiné, někdy v ustanovení také nevidím ten správný výklad)
U nás velmi větrno :-)
narazila jsem >>>>na
>>>>jednu, jako je v dotaze = ošetřování na dítě, protože
>>>>matka onemocněla. Vystaveno praktickým lékařem pro
>>>>dospělé.
>>>
>>>O té ošetřovačce na zdravé dítě psal někdo nahoře.
>>>Jinak, chápu, ale vám přišlo, že si "mašinkajede" ten
>>>příšlušný § opravdu přečetla ? Mně fakt ne, proto
>>>jsem
>>>tak odpověděla. Štvou mě lidi, kteří si to nechají
>>>všechno naservírovat pod nos , i když dostanou přesný
>>>návod, kde to najít. Nejde přece o nějakou věc, která
>>>se
>>>projeví jednou za čas. Já bezmezně obdivuji
>>>trpělivost
>>>některých tady, den co den psát to samé , i když
>>>třeba
>>>ten samý den je podobných dotazů několik. Na to čas
>>>fakt nemám a navíc vzhledem k tomu, že se tady také
>>>pořád učím a učím, tak to furt dokola kolikrát
>>>zapříčiní
>>>to, že něco důležitého může uniknout. Ale víte, že já
>>>už jsem taková a asi se moc nezměním. Přeji vám hezký
>>>víkend a aby nebyla ta Sahara. :)
>>
>>Mašinkajede si ten § přečetla a přesto se radši ještě
>>chtěla ujistit, protože dneska už si člověk nemůže
>>být
>>jistý ničím. Já se taky chci kolikrát ujistit u věci,
>>o které si myslím, že je mi jasná, ale chci to slyšet
>>ještě od někoho jiného, jestli to fakt chápu dobře a
>>není ještě někde nějaké "ale". Ona odpověď "ano,
>>chápete to správně" zní jinak než "co je Vám
>>nejasného
>>na....?".
>>Hezký víkend i Vám.
>
>
>O "zdravém" dítěti jsem psala asi já. Děkuji Kaře, že
>se podívala do ošetřovaček a odpověděla mi jasně.
>A zastávám se all - u dotazu na dovolenou mi taky
>příslušný § připadá naprosto jasný (neříkám jiné, někdy v
>ustanovení také nevidím ten správný výklad)
>
>U nás velmi větrno :-)
"Ošetřovačku" vystaví v uvedeném dotazu praktický lékař manželky.
PS. u dotazu masinkajede to vypadalo, že se ptá odborník. Zaměstnali byste jako personalistu odborníka, který nezná či neumí číst v ZP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.