Vlákno názorů k dotazu Co udělat s tímto s.r.o.? od Marek Jiránek - Re: Co udělat s tímto s.r.o.? Řeším co teď...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2017 10:37

Marek Jiránek (neregistrovaný)

Re: Co udělat s tímto s.r.o.?
    Řeším co teď s tím, protože pokud by dorazila kontrola, tak asi bude toto velký problém. Nedokáži si vůbec představit, jak konkrétně by FÚ postupoval. Zda by vyměřil na základě nějakých jejich zkušeností daň podle pomůcek nebo by za nesplnění zákonných povinností hrozily nějaké likvidační sankce..četl jsem několik judikátů, kasačních stížností, kde se právě řešila absence skladové evidence, ale tam byl problém, že ty firmy většinou měly vysoké obraty, ale žádný zisk. Takže je čekaly nemalé výměry. Já vše odvádím a jsem v zisku, ale průkaznou skladovou evidenci nemám.

Co bude podle vás lepší udělat? Zkrátka si nasypat při případné kontrole popel na hlavu a očekávat nějaký finanční postih ( a sklad začít vést pořádně) nebo zkusit třeba společnost utlumit, převést či zlikvidovat(všiml jsem si, že spousta firem nabízí za finanční obnos likvidaci) a e-shop provozovat od začátku a správně na novou firmu? Co byste v této situaci dělali vy? Záměrně sem zakládám téma i z důvodu, že zde chodí pár daňových poradců či účetních, tak třeba někdo přidá nějakou zkušenost. (můj účetní mi radí společnost zlikvidovat, já ale chci získat pohled z jiných stran)

Moc díky za radu.

• 3. 7. 2017 11:47

alen1 (neregistrovaný)

Vyměňte účetního.
    Pan účetní, který si neumí poradit se skladem a radši poradí společnost zlikvidovat nebude to pravé pro Vás.
    Vždy jde sklad zrekonstruovat, otázka je cena a úsilí, které je tomu nutné věnovat.
    Spíše jestli po rekonstrukci skladu se nezjistí, že je vše jinak, a je třeba dodanit.
    Likvidace je zdlouhavá, vyžaduje se souhlas správce daně.

• 3. 7. 2017 11:53

alen1 (neregistrovaný)

Výmaz společnosti je podmíněn souhlasem správce daně, ten nemusí být udělen.
    Může začít probíhat kontrola.

• 3. 7. 2017 12:22

alen1: díky za informace. Ono jsou i společnosti, které nabízejí za 13-20 tisíc převzetí/přepis firmy. Zatím jsem to blíže nestudoval, ale předpokládám, že to asi nebude úplně korektní.

Já se samozřejmě klaním také k tomu společnost ponechat a sklad ideálně zrekonstruovat. Jenže, u s.r.o. to nevypadá vůbec taková legrace a to úsilí jak "psychické" tak finanční bude značné. A hlavně, s nejistým výsledkem. Tak zvažuji všechny alternativy.

• 3. 7. 2017 13:25

alen1 (neregistrovaný)

takže to bude zřejmě o něčem jiném.
    Lidé se nezbavují prosperující společnosti kvůli "neudělanému skladu".
    Lidé se zbavují předlužených společností, problémových společností atd.
    Spíše to na mě dělá dojem, že tam není úplně v pořádku více věcí.
    Ale to jste jako jednatel za to odpovědný.
    Je otázka také, zda nejste "šetřílek" a za řádné služby skutečně zaplatíte.
    Takže úvahy pouze v rovině teorie.

• 3. 7. 2017 13:56

Kromě skladu žádný strašák ve společnosti není. Ale asi úplně nevím, jestli mi rozumíte. Vzhledem k sortimentu (oblečení) je těch příjemek,výdejek, vratek i výměn taková spousta, že dát to dohromady budou prostě měsíce práce pro osobu na full-time s nejistým výsledkem. Vlastně ani nevím, jak správně začít ale to už asi budu muset najít novou účetní.(mě osobně se to řešení likvidace/přepisu také úplně nelíbí, protože jsem stejného názoru, že likvidují se úplně jiné společnosti) proto pokud bude jakákoliv cesta to dát dopořádku, tak jsem ochoten za služby zaplatit. Za šetřílka se nepovažuji.

• 3. 7. 2017 14:13

mirka..p (neregistrovaný)

No pokud máte v pořádku doklady ( dodáky, faktury, atd) tak by to měla být práce náročná jen časově, nicméně, pokud chcete v daném obchodování pokračovat, čím dříve toto vyřešíte, tím pro vás lépe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).