Re: Přerušení RD x čerpání ŘD
Zkusila jste svého zaměstnavatele o přerušení / ukončení / rodičovské dovolené a současně o čerpání řádné dovolené ve stejném termínu požádat?
Je možné, že Váš zástup má uzavřenou pracovní smlouvu na dobu určitou a to na dobu mateřské dovolené, řádné dovolené čerpané po mateřské dovolené, rodičovské dovolené. Ve Vašem případě by zástupu pracovní poměr skončil.
Máte zvláštní důvod, proč potřebujete čerpat řádnou dovolenou v době, kdy čerpáte rodičovskou dovolenou?
Dobrý den, děkuji za odpověď. Zvláštní důvod nemám. Důvodem jsou samozřejmě peníze. Mám z loňska 15 dní a za letošek 20 dní (na RD jsem až od května, do té doby MD). O její čerpání jsem si mezi MD a RD nepožádala, protože jsem nevěděla, že bych měla/mohla. Můžu tedy teď zkusit požádat zaměstnavatele? V případě jeho souhlasu lze tedy přerušit RD a vyčerpat ŘD? A co ten zástup? Děkuji ještě jednou.
Pokud jste na RD od května a nepožádala jste si o čerpání dovolené mezi MD a RD, tak nemáte za letošní rok nárok na dovolenou za celý rok, ale dovolená bude za RD krácená.
Zástup je problém proto, že zpravidla mají sjenáno trvání pracovního poměru za Vaši MD, RD a dovolenou mezi MD a RD. Kdybyste přerušila RD a čerpala dovolenou, pracovní poměr zástupu by skončil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.